Kalesija 18°

“Žderač vremena”: Svijet se vrti oko Facebooka!!!

Vrijedni Nielsenovi analitičari potvrdili su ono što svi znamo, samo odbijamo priznati – Facebook ždere vremena više nego bilo što drugo.


U svom novom izvještaju o društvenim medijima otkrili su kako su Amerikanci tokom maja ove godine proveli 53 milijarde minuta na najpopularnijoj svjetskoj društvenoj mreži, piše CNET.

Ipak, gledano prema korištenju društvenih mreža po korisniku, nisu svjetski rekorderi – gledaju u leđa Australcima, koji na njih potroše više od sedam sati mjesečno. Skoro pa cijeli radni dan.

To je više nego što su potrošili na slušanje radio streaming servisa Pandora – 1,8 milijardi sati tokom zadnjeg kvartala – a vrlo je blizu količini vremena koje su igrači proveli na Microsoftovom servisu Xbox Live (oko milijardu sati mjesečno).

S time da su u Microsoftovu brojku uključeni i inostrani igrači, pa omjer snaga u SAD-u ide u prilog najvećem lajkalištu na svijetu.

Statistike još kažu kako Amerikanci provode 23 posto svog vremena online na društvene mreže i blogove, dvostruko i kusur više nego na drugoplasirane igre (10 posto).

Facebook takođe dominuje bežičnom scenom – njegova je mobilna publika četiri puta brojnija od drugoplasiranog Twittera, prenosi Tportal.

Iznenađenje je priredio Yahoo, koji je uspio ugrabiti drugo mjesto, potukavši Google, AOL Media Network, MSN/Live/Bing, YouTube i eBay.

Facebook je trenutno nedodirljivi gospodar socijalnih medija u SAD-u, ali pojavljuju se i nove zvijezde u usponu.

Tumblr je, na primjer, utrostručio svoju publiku tokom prošle godine i zauzeo osmo mjesto u kattegoriji blogova i društvenih mreža.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Šta podrazumijeva putničko zdravstveno osiguranje i kada trebate pod …

Bajramska čestitka: JU Centar za socijalni rad Kalesija

Bajramska čestitka: BKC “Alija Izetbegović” Kalesija

Bajramska čestitka: MM Metal Kalesija

Bajramska čestitka: „UNIS-TOK“ d.o.o. Kalesija

CLOSE
CLOSE