Kalesija 30°

VIDEO/ ŠOKANTNA SNIMKA: Iživljavale se na pacijentici oboljeloj od Alzheimera

Skrivene kamere u Domu za starije i nemoćne u Clevelandu uhvatile su njegovateljice u zlostavljanju štićenice doma


Šokantne snimke prikazuju kako su se njegovateljice iživljavale nad 78-godišnjom Eshter Piskor, koja boluje od Alzheimerove bolesti. Udarale su je u lice i nasilno bacale na krevet.

Ostale snimke prikazuju zlostavljanje još jedne njegovateljice koja je udarala pacijenticu dok ju je kolegica gledala bez da je išta poduzela.

Nakon provedene krim istrage njegovateljica Virgen Caraballo je optužena za krivično djelo. Tajnu kameru u sobu je postavio sin žrtve koji je bio zabrinut za svoju majku. Počeo je primjećivati crvene mrlje na njezinom licu i da svaki put kada joj prođe rukom pokraj lica ona se automatski branila kao da će je udariti.

Osim fizičkog nasilja osoblje doma ostavljalo je otvorene prozore i isključivalo grijanje tokom ciče zime. Estherin sin kameru je ostavio u sobi na dva mjeseca, a kada je pogledao snimke imao je šta za vidjeti.

Pogledala ih je i direktorica doma. ‘To je zlostavljanje, to je loša skrb, niko ne bi trebao tako patiti’, rekla je. ‘Mogle su je teško ozlijediti’, dodala je, piše Daily Mail.

Nakon istrage otpuštene su dvije njegovateljice, a protiv treće djelatnice, koja je gledala zlostavljanje a nije ništa poduzela, vodi se disciplinski postupak.

dnevnik.hr

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Zbog neninih dimija zavolio tradiciju: Dženan Čekić (21) narodnu no …

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, tra …

Putevi u BiH: Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protič …

Servisne informacije iz Živinica (19. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (19. 6. 2024.)

CLOSE
CLOSE