Kalesija 15°

VIDEO / Skandalozno: Navijači Borca skandirali Ratku Mladiću, sudija “prekidao” utakmicu…


Iako je današnju utakmicu između Borca i Leotara trebalo obilježiti šampionsko slavlje igrača i navijača Borca povodom osvojene titule prvaka Bosne i Hercegovine, ovaj meč ostat će zapamćen po velikom skandalu.

Naime, navijači Borca “Lešinari” iskoristili su današnju utakmicu kako bi skandirali Ratku Mladiću, jednom od najvećih zločinaca koga Evropa pamti nakon Drugog svjetskog rata, piše “Sportin”.

Ratko Mladić uhapšen je prije dva dana u Srbiji, što je i bio povod navijačima Borca da ovom zločincu, koji je odgovoran za smrt desetina hiljada ljudi, i genocid u Srebrenici, daju podršku te istaknu transparent na kome je pisalo “Ratko Mladić srpski heroj”.

Inače, treba istaći i da je glavni sudija ove utakmice, Predrag Stankić u jednom trenutku prekinuo utakmicu zbog skandiranja navijača Borca.

Iskreno se nadamo da će N/FS BiH na ovo reagovati, te oštro kazniti FK Borac. Borcu u svakom slučaju čestitke na tituli prvaka do koje su došli zasluženo, ali je žalosna činjenica da će navijači koji skandiraju jednom od najvećih zločinaca 21. vijeka, imati priliku da podrže svoj tim u Evropi, u kojoj će Borac predstavljati Bosnu i Hercegovinu.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Rezultati prvog upisnog roka u školsku 2024/2025. godinu u MSŠ Kales …

Senad Mujkanović: “Zadovoljni smo postignutim rezultatima, resp …

Invaliditet kao motiv za uspjeh: Živiničanin Nijaz Noćajević preds …

Umjesto haljinica i košuljica obukli trenerke: Učenici petih razreda …

Srce djeteta je ogromno! Bajramsku radost djeca iz živiničkog vrtić …

CLOSE
CLOSE