Kalesija 15°

Uprkos povredi, Alma Kamerić ne odustaje od bavljenja nogometom

Dvadesettrogodišnja fudbalerka, Alma Kamerić, iza sebe ima vrlo zahtjevan period. Ova igračica SFK 2000 Sarajevo morala je duži vremenski period odsustvovati s terena zbog povrede koljena, a nakon uspješno obavljenih medicinskih zahvata, uskoro očekuje povratak i rad s loptom.

Kamerić: “Jako sam zadovoljna oporavkom do sada. Sve ide postepeno i mogu reći dobro. Operacija je dobro urađena i koristim priliku da se zahvalim medicinskom timu kluba. Već sam u trenažnom procesu i moram biti strpljiva s obzirom na to da su povrede koljena jedne od težih za sportiste i oporavak traje dosta dugo.”

Iako prve prognoze nisu bile pozitivne, Alma je odlučila da ne odustaje od bavljenja profesionalnim fudbalom.

Kamerić: “Da, to je moja odluka. Mišljenje doktora je bilo da je najbolje da se prestanem baviti fudbalom i nazvali su me fenomenom. Naravno, bilo im je drago kada su saznali da se vraćam na teren. Prvi treninzi su bili jako zahtjevni, ipak sam pauzirala godinu dana. Svaki početak je težak, ali prve upale mišića, umor i ostalo je iza mene. Imam svoj program kojeg pratim, radim na sebi maksimalno i mogu reći da je puno bolje. Zaista, previše volim fudbal i posvetila sam tom sportu godine života i odustajanje za mene nije bila opcija”

Kako govori, informacija od strane doktora, da je njena fudbalska karijera ugrožena, teško joj je pala.

Kamerić: “U početku mi je bilo dosta teško. Kada sam čula te vijesti, loše sam se osjećala, ali u svemu sam imala ogromnu podršku od porodice, prijatelja i trenerice Samire Hurem, koja mi je odmah ponudila dodatne poslove u klubu. Tako da mi je manje više svakodnevica ostala ista. Bila sam s onima koje volim i s njima na terenu, ali u maloj drugačijoj ulozi. Na kraju je sve ispalo dobro. Zahvalila bih se svima koji su bila moja podrška u ovom vrlo teškom periodu, naročito mojoj porodici, prijateljima, trenerici, upravi i klubu. SFK 2000 Sarajevo nije samo običan fudbalski klub, već jedna sportska porodica, koja brine o svojim članovima.

Za vrijeme oporavka, ova fudbalerka bila je itekako aktivna u klubu.

Kamerić: “Kao trenerica djevojčica radim više od godinu dana. Završavam potrebne licence i obrazujem se u toj oblasti. Mogu reći da me ispunjava rad s mlađim uzrastima. Također, radim i kao fizioterapeutkinja u klubu. Ne mislim prestati s tim. Pored fudbala želim dodatno da se školujem i budem najbolja u svom poslu. Zaista volim sve što radim i nastojim unaprijediti i nadograditi svoja znanja.”

Iskustva koja je stekla, želi podijeliti s mlađim fudbalerkama.

Kamerić: “Mladim igračicama mogu reći da nije dovoljno samo doći na trening. Profesionalni fudbal zahtjeva mnogo odricanja, rada na sebi pored treninga, te jačanje svog tijela iz dana u dan. Morate voditi računa o povredama i prevenciji od povreda. Kada ste zdravi, možete sve. Fudbal je najljepša igra na svijetu i potrebno je uživati na svakom treningu i utakmici.”

Na kraju razgovora, Alma se dotakla i nadolazećeg, proljetnog dijela sezone, u kojem SFK 2000 Sarajevo želi osvojiti 18-i trofej prvakinja Bosne i Hercegovine.

Kamerić: “Radujemo se početku polusezone. Svi jedva čekamo službene utakmice. Mogu reći da se naporno spremamo i dobro radimo. Trenutno smo prve na tabeli, tu želimo i ostati. Vjerujem da ćemo uspjeti u tome.”

(SFK 2000 Sarajevo)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Vlada prihvatila tekst Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslo …

Rezultati prvog upisnog roka u školsku 2024/2025. godinu u MSŠ Kales …

Senad Mujkanović: “Zadovoljni smo postignutim rezultatima, resp …

Invaliditet kao motiv za uspjeh: Živiničanin Nijaz Noćajević preds …

Umjesto haljinica i košuljica obukli trenerke: Učenici petih razreda …

CLOSE
CLOSE