Kalesija 26°

Sušić priprema taktiku, FIFA suspenziju/ Vjerovatni spisak igrača za Rumune

“Ovo je da Bog sačuva! Muka mi je od njihovog odlučivanja i sjedaljki u Savezu. Ali neću da se opterećujem, treba mi mir i da moji igrači što manje znaju za Statut, suspenzije i ostalo”, istakao je Sušić za list San.


Safet Sušić nije ni slutio, kada je došao na selektorsku poziciju, sa čime će se sve sretati i kakve muke će ga pritiskati. Pogotovo jer je jednoglasno izabran od javnosti u BiH i dočekan sa oduševljenjem. Tek je godinu i “kusur” za kormilom, a uglavnom nailazi na nefudbalske probleme koji opterećuju reprezentaciju, narušavaju ambijent oko “zmajeva”.
Ništa bolje nije ni uoči narednog kvalifikacijskog meča, možda i presudnog za dalji put kroz ove kvalifikacije. Iako se broje sati do utakmice sa Rumunima, niko ne zna da li će NSBiH, a samim tim i Papetovi izabranici, biti supendovani ili će nastaviti kvalifikacije kao da ništa nije bilo. Selektor, silno opterećen Statutom i evropskim “prstom” uperenim ka Savezu, ipak je maksimalno posvećen reprezentaciji.

– Ovo je da Bog sačuva! Muka mi je od njihovog natezanja i sjedaljki bez ikakvih pomaka. Ali neću da se opterečujem, treba mi mir i da moji igrači što manje znaju za ove stvari oko predsjednika, suspenzije i ostalog – istakao je Sušić, nakon što je prisustvovao jučerašnjem zasjedanju Izvršnog odbora NSBiH. Pojašnjava u istom tonu:

– Na sjednici me je zanimala samo najvažnija tačka, tačnije sve što je vezano za utakmicu u Zenici. Ostalo je u drugom planu, ne želim uopšte razmišljati o teškim temama. Svjestan sam trenutka, ali nebih volio da se u javnosti nagađa o propasti bh. fudbala, što sigurno utiče i na moral igrača. A valjda će biti dovoljno pameti da mi se osigura i revanš sa Rumunima, što ćemo saznati 29. marta – govori bh. selektor, aludirajući na sankcije UEFA-e i FIFA-e.

Proteklih je dana gledao prvenstvene i evropske utakmice gdje su nastupali bh. reprezentativci. Sa nekima je zadovoljan, sa drugima nešto manje. Ipak, to neće previše uticati na sastav koji bi na Bilinom polju pokušati da donese malo svjetla u tmurnu fudbalsku stvarnost.

– Poslao sam pozive za one igrače koji su sigurni. Imam nekoliko dilema, ali ne želim još ništa otkrivati. Odlučit ću do ponedjeljka o njima, a onda i kompletirati svoj spisak. U planu je najviše 22 igrača, jer ne želim da ih bude “viška” i da kasnije sjede na tribinama – rekao je Sušić za “San”.

Iako ne želi otkrivati karte do ponedjeljka, izvjesno je da za meč protiv Rumuna Sušić računa na ove igrače: Hasagić, Šehić, Avdukić, Mujdža, Lulić, Spahić, Nadarević, Mravac, Bešić, Pandža, Rahimić, Pjanić, Misimović, Medunjanin, Ibričić, Džeko, Muslimović, Ibišević, Subašić. Iako nema pravo nastupa, najvjerovatnije će poziv dobiti i Sejad Salihović, koji bio i na svim prijašnjim okupljanjima. Blizu povratka u reprezentativi dres je i Sanel Jahić, koji nije nastupao u posljednje vrijeme. Kao riješenje za desni bok se već nametnuo Ognjen Vranješ, na kojeg Pape računa i za ovaj duel.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Poljoprivrednici zadovoljni prinosom i kvalitetom pšenice,brine ih š …

Angažovan 71 nezaposleni doktor medicine, projekat se nastavlja

Oglas za posao: Šivač Helena Chair

Deset godina nakon poplava u Kalesiji, ovih dana posljedice ostavlja p …

U MSŠ Kalesija počeo treći upisni rok koji će trajati do 31. augus …

CLOSE
CLOSE