Kalesija 15°

Stranka za BiH izabrala kandidate iz Kalesije za izbore

sbihIako je ostalo još tri mjeseca do izbora u našoj državi, Općinski odbor Stranke za BiH u Kalesiji je već odredio kandidate sa kojima će nastupiti za Skupštinu TK kao i za Parlament FBiH.

Kako Kalesija online saznaje od izvora bliskih ovoj stranci za Parlament FBiH predložen je Sead Omerbegović nekadašnji ministar policije, ali i istaknuti član Patriotske lige u vrijeme rata.  Omerbegović je i protekle četiri godine proveo u Parlamentu FBiH.

Kada je u pitanju Skupština TK, tu su predložena tri kandidata. Naime, za Skupštinu TK je predložen  sadašnji vijećnik dr. Asim Mehmedović iz Vukovija kojeg mnogi već sada vide u skupštinskim klupama, kao i o profesor Senaid Hadžić bivši ministar trgovine, turizma i saobraćaja koji je profesor na odsjeku Historija na Filozofskom fakultetu u Tuzli i koji je najzaslužniji za oživljavanje Aerodroma u Tuzli.

S obzirom da na listama mora biti zastupljenost mladih, ali i žena svoje mjesto tu je izborila i mlada apsolventica Samira Osmančević iz Gojčina koja će pokušati da za sebe i svoju stranku obezbjedi mjesto u Skupštini TK.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Rezultati prvog upisnog roka u školsku 2024/2025. godinu u MSŠ Kales …

Senad Mujkanović: “Zadovoljni smo postignutim rezultatima, resp …

Invaliditet kao motiv za uspjeh: Živiničanin Nijaz Noćajević preds …

Umjesto haljinica i košuljica obukli trenerke: Učenici petih razreda …

Srce djeteta je ogromno! Bajramsku radost djeca iz živiničkog vrtić …

CLOSE
CLOSE