Site iconNEON Televizija

Stranka za BiH izabrala kandidate iz Kalesije za izbore

Iako je ostalo još tri mjeseca do izbora u našoj državi, Općinski odbor Stranke za BiH u Kalesiji je već odredio kandidate sa kojima će nastupiti za Skupštinu TK kao i za Parlament FBiH.

Kako Kalesija online saznaje od izvora bliskih ovoj stranci za Parlament FBiH predložen je Sead Omerbegović nekadašnji ministar policije, ali i istaknuti član Patriotske lige u vrijeme rata.  Omerbegović je i protekle četiri godine proveo u Parlamentu FBiH.

Kada je u pitanju Skupština TK, tu su predložena tri kandidata. Naime, za Skupštinu TK je predložen  sadašnji vijećnik dr. Asim Mehmedović iz Vukovija kojeg mnogi već sada vide u skupštinskim klupama, kao i o profesor Senaid Hadžić bivši ministar trgovine, turizma i saobraćaja koji je profesor na odsjeku Historija na Filozofskom fakultetu u Tuzli i koji je najzaslužniji za oživljavanje Aerodroma u Tuzli.

S obzirom da na listama mora biti zastupljenost mladih, ali i žena svoje mjesto tu je izborila i mlada apsolventica Samira Osmančević iz Gojčina koja će pokušati da za sebe i svoju stranku obezbjedi mjesto u Skupštini TK.

Exit mobile version