Kalesija 16°

Reprezentacija će nastaviti igrati kvalifikacije!?!

Konačna odluka FIFA-e i UEFA-a bit će i zvanično poznata najdalje sutra, iako se već zna da je suspenzija neminovna. Međutim, čim budu imenovani članovi komiteta za normalizaciju, suspenzija će biti ukinuta.
Prema jednoj od verzija koju je za Dnevni avaz rekao izvor blizak UEFA-i, uopšte nije tako crno kao što izgleda. Scenarij, čak, djeluje tako dobro da je u njegat teško i povjerovati.


Naime, Avazov izvor tvrdi da će UEFA i FIFA provesti prijetnje o suspenziji, što i nije neka novost, ali da će rješavanju problema u bosanskohercegovačkoj fudbalskoj džungli pristupiti dosta fleksibilno.
“Nakon objave suspenzije, UEFA i FIFA će raspustiti izvršna tijela Saveza i imenovati članove komiteta za normalizaciju. Čim to bude završeno, suspenzija će biti ukinuta i reprezentacija će nastaviti igrati. Isto tako, klubovi će moći nastupati u Evropi”, tvrdi Avazov izvor.

Priče o komitetu već kruže kuloarima. Prema nekima, u njemu bi mogli biti Ivica Osim, Elvir Bolić, Muhamed Konjić, Sergej Barbarez… Imena je na desetine, ali nikakvih potvrda nema. Mada se priča o dvije varijante, sa šest ili devet članova, a svaka uključuje i međunarodne predstavnike, saznajemo da broj članova komiteta još nije definiran.

“Nije važno koliko će ih biti. Bit će ih onoliko koliko ih bude spremno raditi. Omjer bi mogao biti pola stranaca i pola naših”, kaže neimenovani sagovornik Dnevnog avaza.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Poljoprivredni proizvođači sa TK ostvarili poticaje u iznosu od 38,3 …

  Asocijacija žena MIZ Kalesija organizuje radionicu “Kako ojač …

  Rusija od 1. marta zabranjuje izvoz benzina, samo su četiri države i …

  Čovjek koji je zaustavio Musu dobro ga poznaje: Znam šta ga frustrir …

  Putevi u BiH: Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

  CLOSE
  CLOSE