Kalesija 25°

Prodaja sekundarnih sirovina: Inspekcija na terenu, na “udaru” otkupne stanice

Prethodnih dana Kantonalna uprava za inspekcijske poslove uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva Tuzlanskog kantona, krenula je u kontrolu osoba koje se bave otkupom i sakupljanjem sekundarnih sirovina. Akcijom je obuhvaćeno svih trinaest općina u Tuzlanskom kantonu, a već su zabilježena i prva pečaćenja.

-“Prije nekoliko dana nepoznate osobe su ukrale crkveno zvono koje vrijedi 70.000 eura i isjekle ga i prodale za 400 KM, što neću dopustiti da se više dešava “- rekao je Besim Duraković direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Ovakve i slične ukradene stvari neće se moći prodati na crno kao što su to pojedine osobe do sada radile. Naime, inspektori uz asistenciju policije su svakodnevno na terenu na području Tuzlanskog kantona i vrše provjeru svih osoba koje se bave otkupom i prodajom sekundarnih sirovina. Sve osobe koje ne posjeduju dozvolu za rad ili nemaju registrovanu djelatnost za otkup ili prodaju sekundarnih sirovina morat će platiti novčane kazne i do 10.000 KM, a sve zatečeno od sekundarnih sirovina će biti oduzeto od strane inspektora.

Do sada su izvršene kontrole u općini Tuzla, gdje je nekoliko otkupnih stanica zapečaćeno, kao i u općinama Živinice i Banovići, a direktor Uprave za inspekcijske poslove poručuje:

-“Bez obzira o kojoj “faci” se radi mi ćemo doći oduzeti mu sve što nađemo, naplatiti mu novčanu kaznu, a iza sebe ostaviti samo ledinu” -ističe Duraković.

Inspektori će do kraja mjeseca obići sve općine na području Tuzlanskog kantona, a veliku pomoć u suzbijanju nelegalnog prikupljanja i prodaje sekundarnih sirovina pružaju i vlasnici registrovanih firmi za te djelatnosti, koji ne žele da vrše otkup ukradenih stvari, prenosi RTV Slon.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Halid Hadžić osvojio prvo mjesto na “ARG Lipnica Open 2024R …

Poljoprivrednici zadovoljni prinosom i kvalitetom pšenice,brine ih š …

Angažovan 71 nezaposleni doktor medicine, projekat se nastavlja

Oglas za posao: Šivač Helena Chair

Deset godina nakon poplava u Kalesiji, ovih dana posljedice ostavlja p …

CLOSE
CLOSE