Kalesija 25°

Premijer Čaušević i ministar Hasić posjetili novorođene trojke u G. Vukovijama


Premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević i Ministar za rad i socijalnu politiku TK Sead Hasić prošle sedmice posjetili su Adila Rožnjakovića i Ramizu Smajić, roditelje novorođenih trojki.

Kako se roditelji Adile, Dalile i Hamze, nalaze u teškoj socijalnoj situaciji, Premijer i Ministar su našli vremena da posjete bebe i uruče skromne poklone, a roditeljima čestitaju i iskažu podršku.

Obzirom da Vlada Tuzlanskog kantona podržava pronatalitetnu politiku ovom prilikom Premijer i Ministar su roditeljima ukazali na mogućnosti ostvarivanja socijalnih prava koja im pripadaju.

„Dobiti trojke je pravo bogatstvo i Božji dar. Osim skromne pomoći koju smo donijeli, želimo dati i moralnu podršku sretnim roditeljima Ramizi i Adilu, a Vlada Tuzlanskog kantona će naravno u skladu sa svojim zakonskim mogućnostima dati podršku mladim rodteljima, kako bi im makar malo olakšali situaciju“ istakli su tokom današnje posjete premijer Čaušević i ministar Hasić.

Vidno obradovani posjetom, ponosni roditelji su izrazili zadovoljstvo brigom koju Vlada iskazuje po ovom pitanju. „U današnje vrijeme nije lako izdržavati i jedno dijete. Hvala Bogu mi smo dobili trojke i na nama je da im obezbijedimo što kvalitetnije uslove za život, a naravno svaka pomoć i riječi ohrabrenja nam mnogo znače“ istakli su Ramiza i Adil, te se zahvalili Premijeru i Ministru na iskazanoj podršci.

(Odjeljenje za informisanje Vlade TK)

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Akciji čišćenja Memorijalnog centra Kalesija Gornja pridružili se …

  Nogometaši “Bosne” i “Mladosti” ostvarili pob …

  Nebo iznad BiH uskoro bi opet moglo poprimiti čarobne nijanse, “ …

  Usaglašen konačni tekst rezolucije o Srebrenici i dostavljen predsje …

  Team CNC Kalesija traži radnike

  CLOSE
  CLOSE