Kalesija 30°

POTVRĐENO: Ratko Mladić u avionu i putuje u Hag!


Ministarka Snežana Malović potvrdila je da je u toku proces izručenja Ratka Mladića Haagu.
“Ratko Mladić više nije u Srbiji, u avionu je, putuje u Haag”, kratko je izjavila ministarka Snežana Malović.

Novinarka Ljiljana Bulatović, koja se reporterima ispred Specijalnog suda predstavila kao Mladićev dobar prijatelj, izjavila je da je on bio već u prvoj koloni koja je napustila Specijalni sud, navodi Blic.

Nismo stigli da ga posjetimo. Ni ja, kao ni njegov sin i Ljilja Avramov. Vidjele su ga samo supruga, sestra i snaha – rekla je Ljiljana Bulatović.

U Tribunalu spremno čekaju Ratka Mladića.

Haški optuženik Ratko Mladić izručen je danas Haškom tribunalu, čime je Srbija ispunila svoju obavezu, saopštila je danas novinarima ministarka pravde Snežana Malović. Ona je saopštila da je u 15 sati potpisala nalog za izručenje Mladića.

Izvođenje Mladića pred lice pravde je satisfakcija za žrtve i njihove porodice, i istovremeno je čin pomirenja u regionu – kazala je Malović.

Ona je poručila da Srbija neće biti utočište onih koji su činili ratne zločine, niti onih koji se bave organizovanim kriminalom.

Predajom Mladića rad na tom predmetu nije završen – rekla je ona i izrazila očekivanje da će se utvrditi ko mu je pomagao u skrivanju i zašto je Srbije trošila enormna sredstva tragajući za njim

O krivici po tačkama optužnice Mladić će se izjasniti u prvom pojavljivanju pred sudijom, u roku od 48 sati pošto stigne u Hag, a to se očekuje za nekoliko sati. Mladić je trenutno u avionu koji je napustio vazdušni prostor Srbije i leti prema Holandiji.

U narednim satima avion u kojem se nalazi Ratko Mladić trebalo bi da sleti u Roterdam. Odatle će biti prebačen u pritvorsku jedinicu Haškog tribunala u Sheveningenu.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Zbog neninih dimija zavolio tradiciju: Dženan Čekić (21) narodnu no …

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, tra …

Putevi u BiH: Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protič …

Servisne informacije iz Živinica (19. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (19. 6. 2024.)

CLOSE
CLOSE