Kalesija 22°

Podržite akciju nabavke koševa za mlade u Kikačima!

Prenosimo pisanje mladih ljudi iz Kikača, općina Kalesija, na portalu http://www3.kikaci.ba/


.

Košarka na “Pijesku”

Životni ritam modernog doba polahko zahvata i naše malo mjesto, a zbog preuzetih obveza na poslu i u društvu odraslom čovjeku jednostavno ostaje malo vremena za razonodu i druženje. Toga su postali svjesni mladi i djeca pa tako dio svog slobodnog vremena, kojeg sada pod ljetnim praznicima ne nedostaje, iskoriste za druženje i igru, kao i za realizaciju raznih korisnih akcija pa tako i za uređenje okoliša i igrališta.

Organizacija mladih “OM” Kikači pokrenula je projekat izgradnje malog košarkaškog igrališta na sportskom poligonu u Kikačima kako bi pored postojećeg terena za fudbal i odbojku na pijesku životni prostor učinili bogatijim za još jednu sportsku aktivnost.

Međutim, nedostatak finansijskih sredstava sprečava nastavak realizacje ovog projekta. Do sada je prikupljeno 720 KM, a potrebno je 1500 KM kako bi projekat bio u potpunosti završen. Iskreno se zahvaljujemo svim našim donatorima (nakon završene akcije objavit ćemo i listu), a sve ljude dobre volje molimo da pomognu i ostvare još jedan san mladih.

***********************************************

Svi koji žele pomoći mogu se javiti na email; mensur.djedovic@gmail.com (Mensur Đedović), na kojem također možete i dobiti informacije o ovom projektu.

Uplate se mogu vršiti u NLB Tuzlanska banka na račun broj 1321402006972474 sa naznakom – ZA IZGRADNJU KOŠARKAŠKOG IGRALIŠTA, ili direktno kod nekog od članova udruženja: Mensur Đedović, Ermin Sakić, Izudin Avdibašić, Safet Sakić, Mirza Avdibašić.
***********************************************

-Iskreno se nadamo da će mladi iz Kikača ovu akciju uspješno privesti kraju, a Kalesija Online će također objaviti imena donatora, kao i fotografije budućeg košarkaškog igrališta.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Sportske igre mladih nastavljaju se danas u Kalesiji

Putevi u BiH: Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja …

Servisne informacije iz Živinica (24. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (24. 6. 2024.)

Akademija FK “Sloga” privukla veliki broj dječaka: Održ …

CLOSE
CLOSE