Kalesija 15°

Počela Ljetna škola AMOK 2011.

Pripreme za prijemne ispite iz matematike, organizirane u okviru Ljetne škole AMOK 2011, počele su jučer u Osnovnoj školi Kalesija. Predavač je profesor Bećir Aljić, koji bi budućim studentima trebao pomoći da uspješno savladaju prijemni ispit.

Predavanja će trajati narednih sedam dana, a počinjat će u 9 :00 h.
Organizator, AMOK Kalesija, poziva i ostale kojima bi ovaj vid edukacije mogao pomoći da se priključe pripremama u Osnovnoj školi Kalesija.

Također proteklog vikenda, u okviru Ljetne škole AMOK 2011, s radom je počela i Novinarska radionica. Predavanja srednjoškolcima, uglavnom uključenim u rad školskih novinarskih sekcija, u prostorijama BKC-a „Alija Izetbegović“, održali su novinari Elvir Huremović i Sinan Sinanović.

Ovo je prvi put da se u Kalesiji na ovakav način organizira novinarska radionica. Polaznici su se kroz praktične primjere upoznali s onovnim pojmovima u novinarstvu. Radionica će biti nastavljena narednog vikenda, kada će predavač, uz Huremovića, biti i Admir Delić.

Organizator ali i učesnici su bili počastvovani prisustvom i predavanjem jednog od najvećih bh sportskih novinara Sinana Sinanovića. Prisutnima je govorio o početcima svoje karijere, o svom iskustvu i o kontaktima sa sportistima i sportskim radnicima ali i o osnovama kojih se treba pridržavati kako bi postali dobar novinar.

Sinanović je istakao da mu je bilo zadovoljstvo razgovarati sa mladim ljudima Kalesije i pomoći im ukoliko žele odabrati novinarstvo kao svoj poziv. Također je istakao da na njega možemo računati u ovakvim i sličnim projektima.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Vlada prihvatila tekst Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslo …

Rezultati prvog upisnog roka u školsku 2024/2025. godinu u MSŠ Kales …

Senad Mujkanović: “Zadovoljni smo postignutim rezultatima, resp …

Invaliditet kao motiv za uspjeh: Živiničanin Nijaz Noćajević preds …

Umjesto haljinica i košuljica obukli trenerke: Učenici petih razreda …

CLOSE
CLOSE