Site iconNEON Televizija

Počela Ljetna škola AMOK 2011.

Pripreme za prijemne ispite iz matematike, organizirane u okviru Ljetne škole AMOK 2011, počele su jučer u Osnovnoj školi Kalesija. Predavač je profesor Bećir Aljić, koji bi budućim studentima trebao pomoći da uspješno savladaju prijemni ispit.

Predavanja će trajati narednih sedam dana, a počinjat će u 9 :00 h.
Organizator, AMOK Kalesija, poziva i ostale kojima bi ovaj vid edukacije mogao pomoći da se priključe pripremama u Osnovnoj školi Kalesija.

Također proteklog vikenda, u okviru Ljetne škole AMOK 2011, s radom je počela i Novinarska radionica. Predavanja srednjoškolcima, uglavnom uključenim u rad školskih novinarskih sekcija, u prostorijama BKC-a „Alija Izetbegović“, održali su novinari Elvir Huremović i Sinan Sinanović.

Ovo je prvi put da se u Kalesiji na ovakav način organizira novinarska radionica. Polaznici su se kroz praktične primjere upoznali s onovnim pojmovima u novinarstvu. Radionica će biti nastavljena narednog vikenda, kada će predavač, uz Huremovića, biti i Admir Delić.

Organizator ali i učesnici su bili počastvovani prisustvom i predavanjem jednog od najvećih bh sportskih novinara Sinana Sinanovića. Prisutnima je govorio o početcima svoje karijere, o svom iskustvu i o kontaktima sa sportistima i sportskim radnicima ali i o osnovama kojih se treba pridržavati kako bi postali dobar novinar.

Sinanović je istakao da mu je bilo zadovoljstvo razgovarati sa mladim ljudima Kalesije i pomoći im ukoliko žele odabrati novinarstvo kao svoj poziv. Također je istakao da na njega možemo računati u ovakvim i sličnim projektima.

 

Exit mobile version