Kalesija 25°

Petnaest mjeseci od nestanka u rijeci Spreči pronađen leš Hedije Šaćirović

Mještani Gračanice, Vedad Vukičević, Reuf Letić Šamija i Jasmin Đulić, prekjučer su, čisteći korito rijeke Speče, oko 17 sati pronašli ženski leš koji je bio u fazi raspadanja te su o tome odmah obavijestili PS Gračanica.

Naređeno je izvlačenje leša čamcem na obalu, a dežurna tužiteljice Jasminka Đedović naložila je da se uradi obdukcija da bi se utvrdili uzroci smrti nesretne žene i izvršila identifikacija.

 

 

Čistili korito

Tijelo je zaglavljeno u šiblju pronašao Vedad Vukičević koji je u pomoć pozvao dvojicu komšija s kojima je u tom trenutku, u pauzama kupanja, čistio korito Spreče. ˝Odjednom sam pod rukama osjetio nešto što nije ličilo na otpad. U prvi mah svašta sam pomislio, rojile su mi se misli da se radi o lutki ili nečemu drugom. Kada su mi se u vađenju pridružila dvojica drugova, vidjelo se, iako je leš bio u odmakloj fazi raspadanja, da se radi o ženi koja je imala patike na nogama. Kada smo je iznijeli na obalu, već je bila stigla i policija˝, kaže Vukičević.

Istog trenutka pronalazak leša se počeo povezivati s prošlogodišnjim nestankom Hedije Šaćirović iz Gračanice, koja je iz naselja Hajdarevac od kuće otišla 12. aprila prošle godine. Uzaludne su bile brojne pretrage terena, korita i obala rijeke Spreče. Hediju su tražili rodbina, prijatelji, pa i ribari. ˝Mi nikada nismo prekinuli potragu za ovom osobom, jer tako što od nas nije tražila porodica. Sada se radi na identifikaciji i rasvjetljavanju slučaja˝ , izjavio je komandir PS Gračanica Safet Ibrahimović.

Skok s mosta

Obducent prof. dr. Zdenko Cihrlaž jučer je potvrdio da je obdukcijom utvrđeno da je osoba pronađena u Spreči počinila samoubistvo skokom u rijeku i da je identificirana na ime Hedije Šaćirović (51). Na pitanje kako da se nakon godinu i više leš u rijeci nije raspao, prof. Cihrlaž je kazao da to nije dozvoljavala voda. Hedija se, prema svoj prilici, u rijeku Spreču bacila sa Sočkovačkog mosta, a tijelo je rijeka odnijela oko tri kilometra nizvodno, gdje se zaustavilo zaglavljeno u korijenje punih 14 mjeseci.

Avaz

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Akciji čišćenja Memorijalnog centra Kalesija Gornja pridružili se …

  Nogometaši “Bosne” i “Mladosti” ostvarili pob …

  Nebo iznad BiH uskoro bi opet moglo poprimiti čarobne nijanse, “ …

  Usaglašen konačni tekst rezolucije o Srebrenici i dostavljen predsje …

  Team CNC Kalesija traži radnike

  CLOSE
  CLOSE