Kalesija 23°

Pape Sušić: Bilo kako, ali večeras ćemo pobjediti!!!

Nakon razočaravajuće izvedbe bh. fudbalske vrste u Bukureštu, bili smo svjedoci raznih komentara fudbalskih “znalaca”, koji jedva čekaju kiks reprezentacije da bi došli na svoje i istakli ono famozno: “znao sam!”

Činjenica jeste da su “zmajevi” igrali bezvoljno i kao potrkesanih krila, da su više gledali dešavanja na terenu nego što su učestvovali u njima, da je Kenan Hasagić spriječio bruku većih razmjera…A samo jedna utakmica je bila dovoljna da se drastično promijeni raspoloženje javnosti! Međutim, ako je suditi po izjavama, moral naših najboljih igrača nije narušen, iako smo u kampu na Ilidži morali gledati neraspoloženog Edina Džeku i sa “mučninom kada pomisli na Bukurešt”, kapiten Spahića koji se brani od optužbi da je organizovao klanove u timu.

Selektor je imao dosta toga za reći nakon utakmice u Rumuniji
Selektor je imao dosta toga za reći nakon utakmice u Rumuniji

.

Naravno, prvi na udaru je uvijek selektor Sušić, ali on nije mogao izaći na teren i igrati umjesto Pjanića, Misimovića i ostalih. Mada još uvijek rezigniran pred ovu utakmicu, svjestan je Sušić da je sve najbolje zaboraviti i okrenuti se večerašnjem susretu u Zenici i popravnom ispitu protiv neugodne Albanije, koji je posljednja šansa za njegove izabranike da učine nešto više u kvalifikacijama. A čeka ga možda i najteži zadatak otkako je na klupi “zmajeva”, jer je stigao do prekretnice, sudbonosnog duela koji će pokazati imamo li snage vratiti se iz ponora. Zvuči poznato?

“Sve ću staviti po strani, ali nakon večerašnje utakimce imat ću šta kazati! Iznijet ću sve što mi nije odgovaralo, jer smatram da neke stvari oko reprezentacije nisu bile pripremeljene na najbolji način. Za to smo i kažnjeni u Rumuniji. Ali krivicu preuzimam samo ja, zajedno sa igračima”, istakao je Sušić.

Pape je najavio i neke promjene u odnosu na tim iz Bukurešta.

“Mogu da se ljutim koliko hoću na njihov pristup, ali danas moram izvesti najboljih 11 fudbalera koji su u stanju pobijediti Albaniju. Ali besmisleno bi bilo da utakmicu počne ista ekipa kao u Rumuniji. Napraviti ću najmanje dvije izmjene, ali još nisam odlučio koje. Razmišljao sam i zaključio da još ništa nije gotovo i da možemo na kraju biti drugi u grupi”, rekao je Sušić i najavio ofanzivu sa dva napadača od prve minute.

“Ubijeđen sam da ćemo pobijediti. Ne znam kako ali moramo! Igramo protiv reprezentacije koji ima bod više od nas i koja dolazi u Zenicu da ne izgubi. Gledao sam njihovu posljednju utakmicu protiv Bjelorusije i moram reći da smo igrači i ja zadivljeni njihovom igrom. Bili su superiorni, pružili partiju kao i mi protiv Rumuna u Zenici, ali vjerovatno će na Bilinom polju igrati nešto zatvorenije”, izjavio je Sušić i nastavio:

“Moramo krenuti na sve ili ništa, a da mogu stavio bih i trojicu napadača. Naravno, trebat će nam strpljenja do prvog gola i zato molim i navijače da ne bude zvižduka. Ubjeđen sam da imamo bolji tim i da ćemo trijumfovati”, istakao je selektor Sušić, mada nije izgledao tako uvjerljivo ovaj put. Jedina utjeha je što će imati sve igrače na raspolaganju, a koliko su spremni ostaje da se vidi.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Sportske igre mladih u Kalesiji: Takmičenje u košarci, nogometu i od …

Sportske igre mladih nastavljaju se danas u Kalesiji

Putevi u BiH: Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja …

Servisne informacije iz Živinica (24. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (24. 6. 2024.)

CLOSE
CLOSE