Kalesija 22°

Održana tradicionalna međunarodna trka “25. Maj”

Tradicionalna međunarodna trka “25.maj” u organizaciji Biciklističkog kluba (BK) Zmaj od Bosne Tuzla održana je jučer uz učešće klubova iz BiH i zemalja regiona.

Trka je krenula startom ispred caffea Sidney, odakle su se vozači uputili prema Kapiji, mjestu stradale tuzlanske omladine 25. maja 1995. godine, odavši im počast i obilaskom Aleje mladosti na Slanoj Banji.

Trka je zvanično započela startom u Simin Hanu te nastavljenja na relaciji Tojšići – Kalesija – Sapna – Kalesija – Tojšići – Čaklovići.

U sveukupnom poretku, pobjednik trke bio je Dejan Marić, biciklista Radničkog iz Kragujevca, drugi je bio Mensur Čorić iz Zmaja od Bosne, dok je treći bio Bruno Kristić, biciklista Sokola iz Vinkovaca.
Ovogodišnja trka “25.maj” obuhvatila je tri kategorije: juniore, U23 i elite.

U kategoriji juniora, prvi je bio Srećko Gajić (BSK Banja Luka), drugi Vedran Sandalj (BSK Banja Luka) i treći Muhamed Liha (BK Bihać).

Pobjedu u kategoriji U23 odnio je Mensur Čorić (BK Zmaj od Bosne), drugi je bio Refik Ramić, a treći Mujo Kurtović, obojica takođe predstavljajući BK Zmaj od Bosne.

U kategoriji elita, prvi je bio Đulaga Trejić (BK Zmaj od Bosne), drugi Adnan Bečić (BK Jedinstvo) a treći Nikica Atlagić (BSK Banja Luka).

Brdski cilj obilježen na 25. kilometru, a posvećen nesretno nastradalom Nebojši Petroviću, biciklisti iz Loznice i pobjedniku prošlogodišnje trke “25.maj” pripao je pobjedniku u sveukupnom poretku – Dejanu Mariću.

Pobjednicima su uručene novčane i robne nagrade, saopćeno je iz Pres-služne BK Zmaj od Bosne.

medjunarodna-trka

Kalesija Online

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Sportske igre mladih nastavljaju se danas u Kalesiji

Putevi u BiH: Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja …

Servisne informacije iz Živinica (24. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (24. 6. 2024.)

Akademija FK “Sloga” privukla veliki broj dječaka: Održ …

CLOSE
CLOSE