Kalesija 31°

Muhamed Avdić, bivši predsjednik FK Bosna, demantovao dio navoda našeg portala

FK Bosna Kalesija je nakon srijede (29. juni 2011. godine) dobio novu Upravu.
Naime, nakon redovne sjednice na kojoj je predsjednik kluba Muhamed Avdić dao neopozivu ostavku, uslijedila je kraća pauza, a zatim i vanredna sjednica, na kojoj se birao novi predsjenik kluba.
Na našem portalu se još iste večeri našao detaljan izvještaj sa (obje) Skupštine.

Bivši predsjednik kluba, Muhamed Avdić, je uputio demant povodom jednog dijela našeg izvještaja; „Avdić je, usput, konstatovao da je bolje završiti sezonu na 12. poziciji, bez troškova, nego li boriti se za vrh tabele, ulagati, pa završiti na 2. ili 3. poziciji, vjerovatno aludirajući na FK Sloga Tojšići.“

-Muhamed Avdić u demantu ističe sljedeće: „U svom obraćanju na Skupštini, niti u jednom trenutku nisam aludrirao na FK Sloga Tojšići kako ste to napisali. FK Bosna je imao problema tokom sezone, uključujući i velike finansijske probleme. Samo sam želio naglasiti da smo u klubu izuzetno zadovoljni načinom kako je završila sezona, te da se uz minimalne troškove sačuvao status u Ligi, bez ikakvih dodatnih ulaganja. Na Skupštini FK Bosna se raspravljalo o našem klubu, a ne o FK Sloga.

 

Podsjećamo posjetioce portala da je FK Bosna proteklu sezonu završio na 12. poziciji sa 35 osvojenih bodova, koliko je osvojila i 13-plasirana Tuzla, dok su Tojšićani sezonu završili na 3. poziciji sa 55 osvojenih bodova.
Poznavajući ove podatke, služeći se logikom, napisali smo sljedeće: „VJEROVATNO aludirajući na FK Sloga Tojšići“, a ne (samo) „aludirajući na FK Sloga Tojšići“, što nije isto!


Avdić je na Skupštini govorio o načinu finansiranja Tojšićkog kluba, te da treba pronaći način da se na sličan način finansira i FK Bosna, što mogu potvrditi svi oni koji su prisustovali Skupštini.
FK Sloga se jednim dijelom finansira od “Tojšićke pijace”, a za izvor finansija FK Bosna se  predlaže parking u centru Kalesije, kao i razne tombole.

 

-Podsjećamo na tekst sa Kalesija Online nakon redovne i vanredne Skupštine FK Bosna Kalesija; http://www.kalesija.info/redovna-a-nakon-15-minuta-i-vanredna-skupstina-fk-bosna-muhamed-avdic-bivsi-hazim-jusufovic-novi-predsjednik-kluba/

 

A.K.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Zbog neninih dimija zavolio tradiciju: Dženan Čekić (21) narodnu no …

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, tra …

Putevi u BiH: Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protič …

Servisne informacije iz Živinica (19. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (19. 6. 2024.)

CLOSE
CLOSE