Kalesija 29°

Lukavac: Nožem izbola supruga čak 17 puta jer je kući došao sa autom od radne kolegice

Preksinoć je oko 20.30 sati 35-godišnjeg Damira Islamovića usmrtila 28-godišnjeg supruga Emina u njihovoj kući u Dobošnici Gornjoj kod Lukavca. Kako kažu mještani, Emina je Damira nožem izbola čak 17 puta. Ona je istu noć uhapšena i u toku je njeno saslušanje.

Za ubistvo se saznalo kada se lukavačka policija pojavila pred kućom Islamovića te žutom trakom osigurala širi krug oko kuće, pa i automobil “passat” (M36-M-941), kojim je Islamovića u Dom zdravlja Lukavac odvezao komšija Esed Ademović. Usljed teških povreda, Islamović je umro prilikom transporta.

Na lice mjesta jučer ujutro stigli su i inspektori Odjela kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona. Detaljno su pregledali teren i kuću Islamovića. Uzeli su i tragove krvi koji će biti poslati na vještačenje, piše Dnevni avaz.

Dežurni kantonalni tužilac Ivo Iveljić kazao nam je da je tijelo prevezeno na patologiju UKC Tuzla, gdje će prof. dr. Zdenko Cirhlaž izvršiti obdukciju.

U “passatu” kojim je prevožen u Dom zdravlja ostala je velika deka s tragovima krvi ubijenog. Ovaj automobil je također predmet istrage, jer se ubijeni te noći njime dovezao kući s posla, a navodno ga je posudio. O motivima ubistva znat će se već danas, kada će Tužilaštvo TK odlučivati o jednomjesečnom pritvoru za osumnjičenu.

Adem Ademović je kazao da su Islamovići živjeli u skladnom braku.

„Damir je radio u Puračiću u bosansko-njemačkoj firmi za proizvodnju namještaja FNBH i izdržavao suprugu i dvoje djece. Automobil parkiran ispred kuće navodno je posudio od jedne radne kolegice, a jutros (jučer) smo čuli da je izboden i da je podlegao. Sve nas je to iznenadilo“, kazao je Ademović.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, tra …

Putevi u BiH: Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protič …

Servisne informacije iz Živinica (19. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (19. 6. 2024.)

Javni konkurs za prijem u radni odnos u JU BKC „Alija Izetbegović …

CLOSE
CLOSE