Kalesija 31°

KO predstavlja: Jajići – mjesna zajednica za primjer ostalima!!!


Prema pisanju portala jajici.ba, MZ Jajići je dobila antenski stub visine devet metara preko kojeg će Jajići te bliže i dalje okruženje imati signal mobilnog interneta, a na isti stub je moguće postavljanje repetitor za prijem signala televizije, mobilne telefonije…

Stub je u vlasništvu Mirsad Hamzića koji je i finansirao izgradnju i postavljanje stuba odnosno još jedne građevine po kojoj će Jajići biti prepoznatljivi u bližem i daljem okruženju.

***Pored ovoga, MZ Jajići je postavla saobraćajno ili sferno ogledalo koje će učesnicima u saobraćaju olakšati bezbjednu vožnju. Ogledalo je postavljeno u ul. Vehida i Zejnila Selmanovića na krivini Širokog puta. Ovo je još jedan lijep primjer da se uz malo novca, volje i truda može uraditi dosta korisnih projekata koje će unaprijediti život u našem mjestu.

***Novi repetitor i sferno ogledalo su, izgleda, samo početak. Naime, mještani Jajića u narednom periodu žele pokrenuti još niz akcija. Mještani Jajića su pokrenuli inicijativu za izgradnju spomen-obilježja šehidima Jajića u proteklom ratu.
Prema pisanju njihovog portala, u subotu (02. aprila) je održan sastanak, na kojem je mr. arh Suvad Hamzić predstavio idejno rješenje za spomen-obilježje.

—Sve pohvale za mještane Jajića, koji su za kratak vremenski period odradili veliki posao.

*Fotografije su vlasništvo portala jajici.ba

A.K.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Saradnja Federalnog ministarstva okoliša i turizma s predstavnicima n …

Zbog neninih dimija zavolio tradiciju: Dženan Čekić (21) narodnu no …

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, tra …

Putevi u BiH: Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protič …

Servisne informacije iz Živinica (19. 6. 2024.)

CLOSE
CLOSE