Kalesija 25°

Izvještaj sa 27. redovne sjednice Općinskog vijeća Kalesija

26. maj 2011. - 27. redovna sjednica Općinskog vijeća
26. maj 2011. - 27. redovna sjednica Općinskog vijeća

.

Općinsko vijeće Kalesija na jučerašnjoj 27-oj redovnoj sjednici usvojilo je Odluku o uslovima i načinu davanja u zakup krova sportske dvorane u Kalesija gradu za izgradnju proizvodnog objekta solarne elektrane.

Općinski načelnik, kao ovlašteni predlagač, sa dnevnog reda povukao Program gospodarenja poljoprivrenim zemljištem u vlasništvu države na području općine Kalesija, dok se naknadno uvršteno zauzanje stava po pitanju nabavke opreme za potrebe JZU Dom zdravlja Kalesija u vrijednosti od 150. hiljada eura.

Nakon obavljene rasprave usvojen je zaključak da općina Kalesija, zbog ranije preuzetih obaveza, s obzirom da je već garant za osnivanje Regionalne eko deponije i projekta kanalizacione mreže, ne može biti garant za nabavku opreme. Inače, prema mišljenju menadžmenta kalesijskog Doma zdravlja ova oprema nije u programu kapitalnih ulaganja ove Ustanove.

U nastavku sjednice, između ostalog, razmatrane su Informacije o stanju poduzetništva i zapošljavanju, stanju kanalizacione infrstrukture elektro mreže i putne infrastrukture na području općine Kalesija.

Također, pred vijećnicima će se našla i Informaciju o stanju kriminaliteta, maloljetničke delikvencije, nasilja u porodici, kao i stanja iz oblasti saobraćaja i javnog reda i mira, prenosi Radio Feral.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Halid Hadžić osvojio prvo mjesto na “ARG Lipnica Open 2024R …

Poljoprivrednici zadovoljni prinosom i kvalitetom pšenice,brine ih š …

Angažovan 71 nezaposleni doktor medicine, projekat se nastavlja

Oglas za posao: Šivač Helena Chair

Deset godina nakon poplava u Kalesiji, ovih dana posljedice ostavlja p …

CLOSE
CLOSE