Kalesija 15°

Isak Šabanović: Nisam ni slutio da ću dići ovoliku prašinu

“Zvezde Granda” skoro dvije decenije su najpopularnije muzičko takmičenje na našim prostorima. Takmičari širom regiona se prijavljuju, a posebnu pažnju je privukao Crnogorac Isak Šabanović, koji je za “Avaz” otvoreno govorio nakon nastupa o svemu što se događalo na sceni.

Kako nam je otkrio, sasvim slučajno se prijavio na takmičenje i nije ni slutio da će njegovo pojavljivanje dići ovoliku prašinu.

Kako ste se odlučili da se pojavite na sceni “Zvezda Granda”?

– Kako je ova pošast od pandemije poremetila život svih nas, tako se meni nametnulo razmišljanje o poslu, nekom sigurnijem, koji ne zavisi od policijskog sata i ostalih ograničenja. Pokušavao sam da pronađem posao u svojoj struci, završio sam fakultet audiovizuelnih umjetnosti. Kada mi je drugarica pokazala da je „Grand“ organizirao online audiciju, tada sam odlučio da pokušam još ovo, ako ništa ne bude “okačit ću mikrofon o klin” i idemo dalje. Međutim, ne pokažem se ni na predaudiciji baš slavno, ali moj mentor Aleksandar Milić Mili prepoznao je talent u meni, pozove me opet i nakon subotnje emisije sve se promijenilo.

Obuzele ga emocije

Kakav je osjećaj stajati na onako glamuroznoj sceni?

– Osjećao sam i ponos i strah, tremu i odgovornost, sve se pomiješalo, a još kad pomisliš pred kojim imenima treba da pokažeš da znaš da pjevaš, blokiraš. Nakon prve pjesme, kada sam vidio kakav sam utisak ostavio na žiri, obuzele su me emocije da sam zaplakao, ne ponosim se baš, ali to je bilo jače od mene.

Šta ste osjećali dok ste slušali komentare žirija?

– Bavim se muzikom otkad znam za sebe. Potječem iz muzičke porodice i navikao sam na pozitivne reakcije ljudi, ali ono što sam doživio na „Grandovom“ stejdžu ne može se uporediti ni sa jednim nastupom. Kako ne biti zadovoljan kada mi se jedno veliko ime poput Dragana Stojkovića Bosanca poklonilo, a da ne pričamo o reakcijama ostalih članova žirija koji su me “dotukli” svojim komentarima, a onda ponude Marije Šrifović da snimimo duet i mog mentora da uradimo album. Još nisam svjestan šta me je snašlo.

Reakcije žirija

Marija Šerifović Vam je ponudila duet, koliko Vam to znači?

– Nisam imao priliku da razgovaram nakon emisije s Marijom. Pa ko ne bi volio da s njom sarađuje i napravi pjesmu? Sa Milijem sam stalno na vezi, planiram da dođem u Beograd za koji dan, kada ćemo se o svemu dogovoriti. Nadam se najboljem, jer smatram da imam najboljeg mentora.

Koga smatrate najboljim pjevačem u BiH?

– BiH je uvijek bila rasadnik dobrih pjevača bez obzira na žanr, ali od onih što ja volim da slušam su Tifa, „Indeksi“, „Bijelo dugme“… Od novijih divim se Mirzi Selimoviću, Adiju Šoši, ima ih mnogo.

Obožavam Sarajevo

Čuli smo da volite Sarajevo, šta taj grad u Vama budi?

– U Sarajevu imam familiju i, dolazeći kod njih, upoznao sam grad i ljude, imao djevojku, obožavam taj grad, osvojio me je na prvi pogled.

Izvor: avaz.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Vlada prihvatila tekst Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslo …

Rezultati prvog upisnog roka u školsku 2024/2025. godinu u MSŠ Kales …

Senad Mujkanović: “Zadovoljni smo postignutim rezultatima, resp …

Invaliditet kao motiv za uspjeh: Živiničanin Nijaz Noćajević preds …

Umjesto haljinica i košuljica obukli trenerke: Učenici petih razreda …

CLOSE
CLOSE