Kalesija 18°

Google+ otvoren za javnost, Facebook pokušava držati korak

Google Inc. jučer je zadao novi udarac Facebooku, učinivši svoju društvenu mrežu Google+ otvorenom za javnost. Google+, lansiran krajem lipnja, dosad je korisnicima bio dostupan samo putem pozivnica od aktualnih članova.


Kompanija je također predstavila i neke nove sadržaje na mreži Google+, poput mogućnosti pretraživanja informacija o raznoraznim temama, poput kuhanja i fotografije, koja uključuje i mogućnost da korisnik vidi postove relevantnih i odabranih članova o tim temama. Osim toga, Google+ je jači naglasak stavio na video komunikaciju pa omogućuju videokonferenciju između čak deset korisnika. Facebook je dosad kaskao za njima u tom pogledu, iako bi postizanje dogovora sa Skypeom mogao biti korak naprijed.

Osim toga, Google je prošlog tjedna dao zeleno svjetlo developerima da počnu razvijati aplikacije za Google+. Potpisali su ugovore i s nekolicinom partnera koji nude publici uvijek interesantne video igrice. Google+ već ma 25 milijuna korisnika mjesečno, a potpuno otvaranje platforme moglo bi dovesti do još većeg buma, koji bi mogao izazvati velike brige za Facebook.

Facebook pokušava držati korak, makar i kopiranjem

S druge strane, Facebook pokušava držati ritam s rastućim konkurentom, pa su i oni odlučili požuriti s objavom vlastitih novotarija. Tako je došlo do promjena u “News Feedu” u kojeg je dodana kategorija najvažnijih vijesti. S desne strane dodane su obavijesti u stvarnom vremenu, nalik Twitteru.

Stvorene su i “Liste”, koje prilično podsjećaju na “Krugove” koje nudi Google+. Novi izgled i opcije svim korisnicima će biti dostupni za oko tjedan dana. Ovim poboljšanjima Facebook pokušava držati korak sa servisom Google+, koji je sve popularniji, pa makar to značilo i kopiranje svojih takmaca. Tehnološki analitičar Mike Elgan nedavno je procijenio kako bi manjak inventivnosti i sklonost kopiranju konkurencije Facebook ubrzo mogao odvesti na put propasti.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Šta podrazumijeva putničko zdravstveno osiguranje i kada trebate pod …

Bajramska čestitka: JU Centar za socijalni rad Kalesija

Bajramska čestitka: BKC “Alija Izetbegović” Kalesija

Bajramska čestitka: MM Metal Kalesija

Bajramska čestitka: „UNIS-TOK“ d.o.o. Kalesija

CLOSE
CLOSE