Kalesija 12°

Facebook “poziv” u Francuskoj priziva “novog Breivika”: “Režite grla muslimanima, ali ne i ovcama…”

Francuska policija pokušava identificirati korisnika Facebooka koji je na svom “zidu” pozvao da se “ubijaju muslimani, ali ne i ovce”. Njegova izjava izazvala je bijes muslimana i anti-rasističkih grupa.


“Policija istražuje slučaj, te nastoji identificirati autora ove sramne poruke”, navodi se u saopštenju francuske policije, te dodaje da je Facebook blokirao “zid” od, za sada, nepoznatog korisnika.

Čitav slučaj dospio je u javnost nakon što su, Muslimansko vijeće Francuske (CFCM) i francusko Udruženje protiv islamofobije (CCIF), poslali saopštenje policiji sa zahtjevom da se ukloni sporna stranica nepoznatog Facebook korisnika.

Na “zidu” korisnika je pisalo: “Vrijeme je da se režu grla muslimana, ali ne i ovaca. Konačno, imamo razlog za slavlje…”

Podsjećamo, muslimani će ubrzo slaviti kraj hadža hodočašćem u Meku, kada prinose žrtve, uglavnom ovce, a sve “u spomen na Ibrahima koji je obećao Bogu žrtvovati svoga sina”.

Prema navodima Abdullaha Zikra, uglednog člana CFCM-a, taj “nesretni poziv” na Facebooku za ubistvo muslimana mogao bi “dovesti do novog Osla” i novog “slučaja Anders Behring Breivik”.

“Danas je očito lahko i nekažnjeno napadati muslimane”, kazao je Zikr francuskim medijima.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Šta podrazumijeva putničko zdravstveno osiguranje i kada trebate pod …

Bajramska čestitka: JU Centar za socijalni rad Kalesija

Bajramska čestitka: BKC “Alija Izetbegović” Kalesija

Bajramska čestitka: MM Metal Kalesija

Bajramska čestitka: „UNIS-TOK“ d.o.o. Kalesija

CLOSE
CLOSE