Kalesija 24°

U Srbiji uhapšen Ratko Mladić, pod imenom Milorad Komadić!!!


Policija je u Srbiji prije par sati uhapsila Milorada Komadića. Uzeli su mu uzorak i poslali ga na analizu. Sumnjaju da je on odbjegli ratni zločinac, piše “Jutarnji list”.

List “Press” piše kako je uhapšen stariji muškarac i to na osnovu anonimne prijave. Navodno je policiji dojavljeno da posjeduje dokumente sa oznakama Ratko Mladić. U akciju je uključeno i specijalno tužilaštvo.

Specijalna jedinica MUP-a Srbije u tajnoj operaciji prije nekoliko sati na teritoriju Srbije uhapsila je Milorada Komadića, a “Jutarnji list” piše kako su iz policijskih izvora u Beogradu saznali da bi se moglo raditi zapravo o Ratku Mladiću. Komadića su navodno uhapsili nakon što su dobili informaciju da je on jako sličan Ratku Mladiću.

Nakon hapšenja uzeli su mu uzorak DNK koji je na analizi.

Za “B92” je potvrđeno da je Policija Srbije u tajnoj operaciji prije nekoliko sati uhapsila Milorada Komadića, za koga se sumnja da je Ratko Mladić.

“B92” je pokušala da u policiji provjeri informacije, ali im je samo kratko rečeno da je u toku provjera identiteta i DNK analiza.

Predsjednik Srbije Boris Tadić održaće danas u 13.00 sati vanrednu konferenciju za novinare, potvrđeno je “FoNetu” u kabinetu predsjednika Srbije.

Na internet stranici “Radiotelevizije Srbije” objavljeno je da se “nezvanično saznaje da je osoba koja je uhapšena pod imenom Milorad Komadić haški optuženik Ratko Mladić.

Šef kabineta direktora Bezbjednosno informativne agencije (BIA) Srbije Jovan Stojić izjavio je za “Kurir” da još uvijek nema potvrdu informacije da je Ratko Mladić uhapšen.

“BBC” je kao udarnu vijest na svojim internet stranicama objavio da je u Srbiji u toku identifikacija osobe za koju se sumnja da je haški optuženik Ratko Mladić.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Halid Hadžić osvojio prvo mjesto na “ARG Lipnica Open 2024R …

Poljoprivrednici zadovoljni prinosom i kvalitetom pšenice,brine ih š …

Angažovan 71 nezaposleni doktor medicine, projekat se nastavlja

Oglas za posao: Šivač Helena Chair

Deset godina nakon poplava u Kalesiji, ovih dana posljedice ostavlja p …

CLOSE
CLOSE