Kalesija 32°

Braća Ramo i Ramiz zaljubljenici u traktore, domaćinska kuća prerasta u veliko gazdinstvo

Bez mnogo priče, ali sa puno volje da se posao odradi profesionalno i kvalitetno. I kako je obećano na vrijeme da kukuruz stigne do kupca. Pa tako su braća Kamberović novu godinu započeli radno i sa transportom kukuruza, što ćete vidjeti u videu.


Braća Kamberović, Ramo i Ramiz, iz živiničkog naselja Tupković su vrijedni momci koji se bave poljoprivredom i imaju farmu koza. Oni su prošle godine zasijali 70 dunuma kukuruza, a osim za vlastite potrebe isti i prodaju. Zbog sve veće potražnje tržišta, ove godine planiraju zasijati 100 dunuma kukuruza i 15 dunuma krompira.

Stariji brat Ramo malo je ozbiljniji u poslu i nije toliko vješt u priči, ali Ramiz voli svaki detalj njihovog rada da zabilježi.
Ramiz je pokrenuo youtube kanal, gdje svaki poljoprivrednik može pronaći po neki savjet, ali i svi drugi da pogledaju kako se obavljaju poslovi iz oblasti poljoprivrede i održavanja mahanizacije. Ramo i Ramiz su veliki zaljubljenici u traktore. Trenutno imaju četiri traktora, a svakako planiraju proširiti vozni park i nabaviti, kako kažu, još jače mašine za lakše i brže obavljanje posla.
Iako je youtube kanal nedavno pokrenut, Ramiz ističe da će se potruditi obogatiti sadržaj sa svim temama koje budu interesovale publiku. Stoji na raspolaganju za svaki vid saradnje, pomoći, ali i kritiku kako bi što bolje obavljali svoj posao, a mogli i nešto novo naučiti.


Odlučili su ostati u Bosni i Hercegovini, iako znamo svi da nije sjajno ni bajno, ali oni se bore. Vole svoj posao, od malena su uključeni u poslove oko poljoprivrede, radili su sa roditeljima i njima to pričinjava zadovoljstvo. S osmijehom, od ranih jutarnjih sati, kreću za poslom.
Ramiz ističe da nema lošeg dana, raditi se mora, a ljubav prema poljoprivredi čini da svako jutro, iako bude napornih dana i vremenskih neprilika, započinje s osmijehom.

Stoka ne može čekati, potrebno je sve na vrijeme obaviti i nahraniti krave i koze, ističe, pa se na njihovoj farmi od ranog jutra čuju zvukovi traktora, te jedna mala domaćinska kuća prerasta u jedno veliko gazdinstvo i porodicu koja voli ono što radi.

Sa Ramizovog youtube kanala preuzeli smo video transporta kukuruza, a njega svakako možete zapratiti na linku:

https://www.youtube.com/@ramizkamberovic-os7hj/featured

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Osamnaestogodišnjak iz Zenice preminuo od posljedica zaraze morbilama

Tomislav Cvitanušić uplatio članarinu u MIZ Srebrenica

Predstavljen bh. tim za Olimpijske igre u Parizu, Lana Pudar najveći …

Malonogometni turnir Šeher-Osmaci 30. i 31. jula

Šejlin recept za pitu buraniju

CLOSE
CLOSE