Kalesija 23°

Biljana Plavšić: Poziv Mladiću da preuzme krivicu!

Biljana Plavšić, bivša predsjednica Republike Srpske, osuđena za zločine protiv čovječnosti, pozvala je bivšeg vođu Vojske RS Ratka Mladića da preuzme krivicu.
Plavšićeva je u intervjuu za najnoviji broj srbijanskog magazina “NIN” navela da se Mladić toliko dugo skrivao, a da ona ne bi proživjela niti jednu njegovu noć u bjekstvu ni zbog sebe, a ni zbog srpskog naroda.


“Očekivala sam od tih muškaraca, heroja, da će reći: ‘Idemo tamo, staćemo na crtu Haškom tribunalu i kazati – kriv sam ja, samo ja i niko drugi, najmanje srpski narod’. To sam ja očekivala od njih”, rekla je ona, prenosi “Beta”.

Bivša predsjednica RS takođe je rekla da nije sklopila nagodbu sa Tribunalom u Hagu.

“U optužnici piše da je (bivša glavna tužiteljica Carla) Del Ponte tražila doživotnu kaznu jer sam odbila svjedočenje. Sada se Dobrica Ćosić poziva na izjavu (bivše američke državne sekretarke) Madeline Albright da sam sprovodila Dejtonski sporazum i da je to najbolji dokaz da sam američki čovjek i izdajnik”, rekla je ona.

Plavišić je poručila Ćosiću da ne boluje od Alchajmerove bolesti i da on nema legitimitet da ocjenjuje ko je izdajnik.

“Ćosić, koji je bio u vrhu komunističkog režima, kada je 30.000 Srba ubijeno 1944., nema legitimitet da bude zabrinut za uništenje srpskog identiteta. Dobro se sjećamo ko je bio Ćosić i ko je obilazio Goli otok. Samo on neka ne brine o identitetu nacije, jer je on uništen u njegovo vrijeme”, kazala je Biljana Plavšić u intervjuu za “NIN”.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Sportske igre mladih u Kalesiji: Takmičenje u košarci, nogometu i od …

Sportske igre mladih nastavljaju se danas u Kalesiji

Putevi u BiH: Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja …

Servisne informacije iz Živinica (24. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (24. 6. 2024.)

CLOSE
CLOSE