Kalesija 12°

Bajramski program NEON Televizije

NEON Televizija je u sklopu Kurban- bajrama za svoje gledatelje pripremila bajramski program, u kome su učestvovale mnoge poznate osobe sa područja naše općine i šire. Na samom početku pozvali smo glavnog imama MIZ Kalesija Envera ef. Alića, koji je istaknuo da je Islam u službi života, te da oni u džematima stalno tumače da kurban treba podijeliti na troje, prijateljima, nemoćnima i komšijama, te da se jedna trećina ostavi za sebe i ukućane. Čitav razgovor možete gledati ispod:

Osim glavnog imama MIZ Kalesija, u našem bajramskom programu mogli ste vidjeti i Mirnesu Kamerić, suprugu efendije i jedna od glavnih osoba kada je u pitanju uljepšavanje žena sa područja naše općine.

Ahmed ef. Hamidović također je izdvojio svoje vrijeme kako bi sa nama popričao o tradicijama kada je u pitanju Kurban- bajram.
-“Prvi dan Kurban- bajrama se kolje kurban, zatim podjela kurbanskog mesa. Drugi dan se posjećuje rodbina, da se obilaze naše familije, naše porodice i da se naša tradicionalna kahva i baklava popije i pojede”, rekao je Ahmed ef. Hamidović, imam u džematu Donje Dubrave.

Osim nabrojenih, u našem bajramskog programu učestvovali su i Muamer ef. Fazlić, Rusmir Hasanović, Kasim Selimović, Rasim Hamidović i načelnik Općine Kalesija Nedžad Džafić.
Ostali sadržaj sa našeg bajramskog programa možete pogledati na našem youtube kanalu ili na sljedećem LINKU.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Asocijacija žena MIZ Kalesija organizuje radionicu “Kako ojač …

  Rusija od 1. marta zabranjuje izvoz benzina, samo su četiri države i …

  Čovjek koji je zaustavio Musu dobro ga poznaje: Znam šta ga frustrir …

  Putevi u BiH: Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

  Servisne informacije iz Živinica (27. 2. 2024.)

  CLOSE
  CLOSE