Kalesija 12°

Kalesijka Majra Mujkanović sa violinom nastupila u prepunoj sali u Tuzli, u Brčkom osvojila prvo mjesto

Učenica drugog razreda osnovne škole Majra Mujkanović iz Kikača, ljubav prema violini pokazala je i prije nego je krenula u školu. Prije godinu dana roditelji su je upisali Školu muzike “Talenti” Tuzla. Majra je odmah pokazala da osim volje i ljubavi prema pomenutom instrumentu posjeduje i talenat. Radom i trudom talenat nadograđuje a da joj to ide od ruke pokazuje i činjenica da na nju računaju na svakom takmičenju.


Redovno uzima učešće na svim takmičenjima i koncertima koje Škola muzike “Talenti” organizuje. Škola muzike “Talenti” proslavila svoj peti rođendan koncertom organizovanim sali Međunarodne galerije portreta. Na koncertu je nastupilo 40 malih talenata među njima je bila i Majra.

U junu mjesecu Majra je nastupila na takmičenju u Brčkom kojeg je organizovalo Udruženje muzičara Skala. Osvojila je prvo mjesto.

Naša sagovornica osim talenta pokazala je i da ima veliko srce. Nedavno je svoju kosu donirala kako bi se napravila perika za neku djevojčicu koja je oboljela od raka i tako joj izmamila osmijeh na lice.

U narednom periodu kaže da će i dalje da se trudi kako bi ostvarila zapažene rezultate ali prije svega uživala u muzici i druženju sa drugarima.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

“Mladost” slavila pobjedu,”Sloga” i “Bos …

Juniori “Bosne” osvojili drugo mjesto na državnom prvenst …

Završen memorijalni turnir „Ibrahim Huremović i Dževad Ikanović …

Zekerija Jahja Salihović drugi na državnom takmičenju iz islamske v …

VIDEO/ Bez obzira na kišno vrijeme 65 mališana uzelo učešće na &# …

CLOSE
CLOSE