Kalesija 12°

11 razloga zašto možete biti izbrisati sa Facebooka!

Često se zna dogoditi da Facebook izbriše ili privremeno onemogući korisničke račune.

Facebook ima jako stroga pravila i uvjete korištenja društvene mreže stoga ponekad može izbrisati ili onemogućiti neki korisnički račun. Pronašli smo dosta razloga zašto se to dogada i na što posebno trebate obratiti pažnju. Takoder, naveli smo i neke od načina kako spriječiti brisanje korisničkog računa od strane Facebooka.

Zašto mi je Facebook izbrisao profil?

1. Niste upisali svoje pravo ime i prezime
Nemojte upisivati vaš nadimak, inicijale ili nešto treće pod ime i prezime, jer će vam Facebook izbrisati korisnički račun.

2. Na profilnoj slici niste vi?
Facebook je dosta često znao izbrisati ili onemogućiti korisnički račun ako korisnik za svoju profilnu fotografiju nije postavio sebe.

3. Previše “lajkate”
Lajkate sve na što naidete na Facebooku i Internetu općenito. Postali ste fanovi previše Facebook stranica u kratkom vremenu. Jednostavno vam se sve svida, no to zapravo i nije moguće (da vam se baš sve svida), zar ne?

4. Previše pišete po zidovima
Ako stvarno pretjerujete s pisanjem po vlastitom i tudem zidu te komentirate iste, riskirate brisanje Facebooka računa.

5. Pretjerujete s privatnim porukama
Dopisujete se putem privatnih poruka i s prijateljima, ali i s ostalim korisnicima društvene mreže te će Facebook posumnjati da spamate.

6. Veliki broj prijatelja
Prosječni korisnik Facebooka ima oko 150 prijatelja. Maksimum koji možete imati je 5.000. Postoji mogućnost da vam Facebook izbriše korisnički račun ako u kratkom vremenu dodate jako puno novih prijatelja.

7. Previše bockate (pokate)
Isto vrijedi kao i za sve ostalo. Ako previše bockate (pokate) druge ljude takoder riskirate brisanje korisničkog računa (ako stvarno u tome pretjerujete).

8. Niste fizička osoba?
Svaka životinja (mačka, pas…) ili pravni profil (tvrtke, proizvodi, usluge) će biti izbrisani od strane Facebooka. Za pravne profile već postoje, i predvidene su, Facebook stranice.

9. Imate manje od 13 godina?
Uvjeti korištenja nalažu da morate biti minimalno 13 godina stari da bi bili prisutni na Facebooku. Facebook već duže vrijeme pravnim putem pokušava pomaknuti (ukinuti) ovu dobnu granicu.

10. Uvredljivi sadržaj
Često se svadate, psujete, vrijedate, postavljate uvredljivi sadržaj, sumnjive linkove, eksplicitne fotografije i video materijale. Mislite da će Facebook to tolerirati?

11. Previše spamate
Stalno se reklamirate i spamate putem privatnih poruka, vlastitog i tudih zidove, Facebook stranica, aplikacija, grupa…

Napomena: Ova pravila se posebno odnose na nove korisnike Facebooka jer je svaka njihova radnja pod posebnim povećalom.

Kako vratiti korisnički račun?
Korisnički račun možete probati vratiti putem forme koja se nalazi na www.facebook.com/help/contact.php?show_form=disabled , ili slanjem e-maila direktno Facebooku na disabled@facebook.com.

 

Zaključak
Već od ranije znamo da ni u čemu ne treba pretjerivati, pa tako ni u Facebooku. Unos krivih osobnih podataka, pretjerivanje u “lajkanju”, pisanju po zidovima i komentiranju, vas može dovesti do brisanja vašeg korisničkog računa. Dobro pročitajte pravila i uvjete korištenja Facebooka i ukratko, budite umjereni u svemu.

facebook-hrvatska.com

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Šta podrazumijeva putničko zdravstveno osiguranje i kada trebate pod …

Bajramska čestitka: JU Centar za socijalni rad Kalesija

Bajramska čestitka: BKC “Alija Izetbegović” Kalesija

Bajramska čestitka: MM Metal Kalesija

Bajramska čestitka: „UNIS-TOK“ d.o.o. Kalesija

CLOSE
CLOSE