Kalesija

Udruženje proizvođača mlijeka TK organizuje edukaciju za poljoprivrednike u Kalesiji

Udruženje proizvođača mlijeka Tuzlanskog kantona organizuje edukaciju o hranidbi muznih grla, junica, teladi, i zaštiti kukuruza i strnih žita od kukuruza.

 Edukacija odnosno stručno savjetovanje poljoprivrednika bit će održano u srijedu (7.2.2024.) u sali BKC “Alija Izetbegović” Kalesija sa početkom u 12:00 sati.

 “Kao što smo i obećali ovu zimu ćemo posvetiti edukacijama naših farmera trudeći se dovesti najbolje stručnjake iz ovih oblasti a sve u svrhu što edukativnijih farmera na TK ,koji će svoje znanje nadograditi na ovakvim edukacijama i isto primjeniti na svojim gazdinstvima a sve u svrhu uspješnije i produktivnije proizvodnje mlijeka na našim farmama a naravno i jačanju proizvodnje mlijeka na našem kantonu” kazao je predsjednik Udruženja Eldin Glibanović.

Prema informacijama Glibanovića Kalesija je lider proizvodnje mlijeka u Tuzlanskom kantonu a druga općina u Federaciji BIH po proizvodnji mlijeka.

Iz Udruženja proizvođača mlijeka Tuzlanskog kantona pozivaju sve poljoprivrednike zainteresirane za edukaciju i druženje da prisustvuju predavanju u Kalesiji jer je ovo prilika za razmjenu pozitivnog iskustva i dobrih praksi u ishrani muznih grla i proizvodnji kukuruzne silaže.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno mokrom kolovozu

  Servisne informacije iz Živinica (24. 4. 2024.)

  Servisne informacije iz Kalesije (24. 4. 2024.)

  Na hadž ove godine iz Kalesije ide 46 osoba

  Druženjem mladih sa kalesijskim književnicima obilježen Svjetski da …

  CLOSE
  CLOSE