Kalesija

U Kalesiji obilježen Svjetski dan zdravlja

Povodom 7.aprila,Svjetskog dana zdravlja, Crveni križ općine Kalesija realizovao akciju mjerenja krvnog pritiska i šećera u krvi građanima općine Kalesija. Aktivnost su realizovali volonteri Crvenog križa općine Kalesija.

” Odlučili smo danas obilježiti Svjetski dan zdravlja, s obzirom na to da je četvrtak, u Kalesiji je pijaca i zbog toga ima više naroda. Pored volontera Crvenog križa tu su sa nama i uposlenice na Programu njege i pomoći u kući. Danas vršimo promociju zdravlja. Provjeravamo zdravstveno stanje naših sugrađana i sve to radimo besplatno” kazala je Jasmina Šehić predsjednica konferencije mladih Crvenog križa općine Kalesija i dopredsjednica mladih Crvenog križa Tuzlanskog kantona.

Prva Svjetska zdravstvena skupština koju je organizirala Svjetska zdravstvena organizacija održana je 1948. godine. Odlukom skupštine 7. april određen je za Svjetski dan zdravlja i počeo se slaviti od 1950. godine. Ovaj dan se obilježava kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje čime bi se skrenula pažnja na prioritetna područja koje su briga Svjetske zdravstvene organizacije. Aktivnosti vezane za tu određenu temu, kao i sredstva potrebna za njih, ne smiju se odnositi samo na dan 7. april, već bi se o njima trebalo voditi računa tokom cijele godine.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  “Bosna” dočekuje ekipu NK “Orahovica 74”, …

  Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno mokrom kolovozu

  Servisne informacije iz Živinica (24. 4. 2024.)

  Servisne informacije iz Kalesije (24. 4. 2024.)

  Na hadž ove godine iz Kalesije ide 46 osoba

  CLOSE
  CLOSE