Kalesija -1°

SDP u Kalesiji želi „Predškolsku ustanovu“

Kalesija je jedna od četiri općine sa područja Tuzlanskog kantona koja nema ustanovu za predškolski odgoj i obrazovanje. Pošto je ovoobaveza, u SDP-u smatraju da je krajnje vrijeme da se prestane sa kršenjem pozitivnih propisa, jer ponašanje aktuelne vlasti u Kalesiji može proizvesti dugoročnije štete i posljednice za građane Kalesije.

S tim u vezi predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Muhamed Osmanović će na narednoj sjednici Općinskog vijeća Kalesija pokrenuti inicijativu za osnivanje „Predškolske ustanove“.

Na narednoj sjednici Općinskog vijeća Kalesija izmeđuostalog razmatraće se i Odluka o kriterijima za podsticaj poljoprivrednoj proizvodnji za 2011. godinu. Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Podrška razvoju poduzetništva za 2011. godinu“, kao i Odluka o uslovima i načinu davanja u zakup poslovnog objekta „Gradske tržnice“ i zemljišta oko tržnice za parking prostor.

Odluke koje se tiču podrške poljoprivrednoj proizvodnji i razvoju poduzetništva, za koje iz budžeta općina Kalesija na prijedlog SDP BiH nekoliko godina izdvaja određena sredstva, ponovo po mišljenju SDP-a nisu istinska podrška ovim dvjema najznačajnijim granama koje trebaju da zapošljavaju ljude i obezbjeđuju egzistenciju kalesijcima i njihovim porodicama. Odluke su koncipirane kao i predhodnih godina i predstavljaju jedan vid „sadake“, a ne istinskog podsticaja, pravim poljoprivrednim proizvođačima istakao je Muhamed Osmanović.

Klub vijećnika SDP-a je tražio i povlačenje Odluke sa sjednice Općinskog vijeća koja se odnosi u davanje u zakup poslovnog objekta „Gradske tržnice“ i zemljišta oko tržnice za parking prostor, jer je u prijedlogu Odluke uočeno nekoliko manjkavosti. Klub vijećnika SDP-a također smatra da treba razmotriti i isplativost formiranja Javnog preduzeća „Gradska pijaca i parkinzi“ općine Kalesija.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Ammar Muderizović prvi pilot u Evropi koji je hafiz Kur’ana

  Šta se slušalo 1977. godine: Jugotonova top lista od Nade Obrić do …

  Javni poziv pri zapošljavanju/samozapošljavanju povratnika u poljopr …

  Vlada TK sufinansira troškova smještaja djece u predškolskim ustano …

  Braća Kemal i Namik napustili posao i otvorili ugostiteljski objekat: …

  CLOSE
  CLOSE