Kalesija

FHMZ: Prvi zemljotres jutros registrovan u Plužinama u Crnoj Gori, drugi u Gacku

Federalni meteorološki zavod saopćio je da su se jutros na području Bosne i Hercegovine osjetila dva zemljotresa, prvi čiji je epicentar bio u Crnoj Gori, a drugi s epicentrom u BiH.

Jutros u 04:06 sati na području Crne Gore dogodio se zemljotres čija je magnituda iznosila 5,4 Richtera dok je intenzitet u epicentru iznosio između VII -VIII Merkalijeve skale.

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore je saopštio da je epicentar bio na pet kilometara od mjesta Čarađe u opštini Plužine, na granici s Bosnom i Hercegovinom.

Zemljotres se osjetio i na širem području naše države.

Osam minuta kasnije, tačnije u 04:14 sati, registrovan je zemljotres na području Gacka čija je magnituda iznosila 3,1 Richtera dok je intenzitet u epicentru iznosio III-IV Merkalijeve skale.

“Zaljuljalo je dobro”, “Jak”, “Ljuljao je par sekundi u dva navrata u razmaku nekoliko sekundi”, “Dobro se osjetio”, “Probudilo me”, “Dugo je trajao”, “Dva zaredom”, “Strasno na petom katu”, “Dug i prodoran zemljotres” … Samo su neka od svjedočenja građana koji su jutros osjetili podrhtavanje tla.

Iako je zemljotres sa epicentrom u Crnoj Gori bio veoma snažan, za sada nema informacija o većoj materijalnoj šteti ili povrijeđenim osobama.

klix.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Na hadž ove godine iz Kalesije ide 46 osoba

  Druženjem mladih sa kalesijskim književnicima obilježen Svjetski da …

  ‘Zeleno svjetlo’ za nacrt zakona kojim se uvodi neradna nedjelja

  Uvršteni novi lijekovi na liste lijekova ZZO TK

  VIDEO/Pedićke svakog utorka zajedno kahvenišu

  CLOSE
  CLOSE