Site iconNEON Televizija

FHMZ: Prvi zemljotres jutros registrovan u Plužinama u Crnoj Gori, drugi u Gacku

Federalni meteorološki zavod saopćio je da su se jutros na području Bosne i Hercegovine osjetila dva zemljotresa, prvi čiji je epicentar bio u Crnoj Gori, a drugi s epicentrom u BiH.

Jutros u 04:06 sati na području Crne Gore dogodio se zemljotres čija je magnituda iznosila 5,4 Richtera dok je intenzitet u epicentru iznosio između VII -VIII Merkalijeve skale.

Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore je saopštio da je epicentar bio na pet kilometara od mjesta Čarađe u opštini Plužine, na granici s Bosnom i Hercegovinom.

Zemljotres se osjetio i na širem području naše države.

Osam minuta kasnije, tačnije u 04:14 sati, registrovan je zemljotres na području Gacka čija je magnituda iznosila 3,1 Richtera dok je intenzitet u epicentru iznosio III-IV Merkalijeve skale.

“Zaljuljalo je dobro”, “Jak”, “Ljuljao je par sekundi u dva navrata u razmaku nekoliko sekundi”, “Dobro se osjetio”, “Probudilo me”, “Dugo je trajao”, “Dva zaredom”, “Strasno na petom katu”, “Dug i prodoran zemljotres” … Samo su neka od svjedočenja građana koji su jutros osjetili podrhtavanje tla.

Iako je zemljotres sa epicentrom u Crnoj Gori bio veoma snažan, za sada nema informacija o većoj materijalnoj šteti ili povrijeđenim osobama.

klix.ba

Exit mobile version