Kalesija

Elvedina Muzaferija osigurala nastup na završnici Svjetskog kupa u spustu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija nastupit će u finalu Svjetskog kupa u spustu koji će se 23.marta voziti u austrijskom Saalbachu.

Za sutra planirani spust u norveškom Kvitfjellu je otkazan zbog neodržavanja treninga usljed loših vremenskih uslova, a s obzirom da je Elvedina prije ovoga vikenda bila 23. u poretku spusta, osigurala je plasman u finale u kojem će nastupiti 25 najboljih skijašica u ovoj disicplini.

Muzaferija još uvijek ima priliku i da izbori nastup u finalu superveleslaloma. Naime u Kvitfjellu bismo ipak mogli pratiti duplo takmičenje u ovoj disciplini.

Ukoliko to vremenski uslovi dozvole, norveški ski centar bi u nedjelju i ponedjeljak mogao biti domaćin Super-G utrkama.

To bi bila dobra vijest za našu skijašicuu jer bi joj se povećale šanse da uđe među najboljih 25 skijašica u poretku Super-G i tako izbori finale Svjetskog kupa i u toj disciplini koje je na programu 22. marta.

Trenutno je Muzaferija na 58. mjestu u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 102 boda. U poretku spusta je na visokom 23. mjestu sa 69 bodova, dok u Super G-u zauzima 29. mjesto sa 33 boda.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno mokrom kolovozu

  Servisne informacije iz Živinica (24. 4. 2024.)

  Servisne informacije iz Kalesije (24. 4. 2024.)

  Na hadž ove godine iz Kalesije ide 46 osoba

  Druženjem mladih sa kalesijskim književnicima obilježen Svjetski da …

  CLOSE
  CLOSE