Site iconNEON Televizija

Elvedina Muzaferija osigurala nastup na završnici Svjetskog kupa u spustu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija nastupit će u finalu Svjetskog kupa u spustu koji će se 23.marta voziti u austrijskom Saalbachu.

Za sutra planirani spust u norveškom Kvitfjellu je otkazan zbog neodržavanja treninga usljed loših vremenskih uslova, a s obzirom da je Elvedina prije ovoga vikenda bila 23. u poretku spusta, osigurala je plasman u finale u kojem će nastupiti 25 najboljih skijašica u ovoj disicplini.

Muzaferija još uvijek ima priliku i da izbori nastup u finalu superveleslaloma. Naime u Kvitfjellu bismo ipak mogli pratiti duplo takmičenje u ovoj disciplini.

Ukoliko to vremenski uslovi dozvole, norveški ski centar bi u nedjelju i ponedjeljak mogao biti domaćin Super-G utrkama.

To bi bila dobra vijest za našu skijašicuu jer bi joj se povećale šanse da uđe među najboljih 25 skijašica u poretku Super-G i tako izbori finale Svjetskog kupa i u toj disciplini koje je na programu 22. marta.

Trenutno je Muzaferija na 58. mjestu u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 102 boda. U poretku spusta je na visokom 23. mjestu sa 69 bodova, dok u Super G-u zauzima 29. mjesto sa 33 boda.

Exit mobile version