Kalesija

Dr. Mirsad Selimović izabran u najviše priznanje Evropskog kardiološkog udruženja

Jedna lijepa vijest stigla je iz oblasti medicine, tačnije moderne kariologije. Još značajnije je kada se radi o našem čovjeku, iz Kalesije.

Ovo je po prvi put u historiji da neko iz Kalesije bude izabran u aktiv zajednice Evropskog kardiološkog udruženja, a riječ je o doktoru Mirsadu Selimoviću.

Kruna profesionalne karijere je biti prepoznat i uvršten u Evropske kardiološke institucije, čime se stiče status eksperta i vrhunskog stručnjaka iz oblasti moderne kardiologije.
Doc.dr.med.sc. Mirsadu Selimoviću je ove godine dodijeljeno najviše priznanje “Fellowship of ESC (FESC) najprestižnije Evropske kardioloske institucije za bolesti srca a dodjela ove titule podliježe veoma strogim naučnim kriterijima i zahtjevnim uslovima.
Doktor Mirsad Selimović je diplomirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli – Bosna i Hercegovina, stekao diplomu doktora medicine, završio specijalizaciju iz Interne medicine i subspecijalizaciju iz Kardiologije, završio magistarski i doktorski studij iz oblasti kardiologije. Izabran je u naučnonastavnom zvanju “docent” te angažovan na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli i Medicinskom fakultetu Evropskog univerziteta u Tuzli. Ima više od 15 godina iskustva u kliničkoj modernoj kardiologiji, sa posebnim zanimanjem za kardiometabolički sindrom, neinvazivnu dijagnostiku, kardiovaskularne imaging tehnike, srčane aritmije, srčanu slabost i šećernu bolest.
Autor je knjige “Kardiovaskularne bolesti i pulmologija”, autor i koautor više naučnih radova te aktivni učesnik i organizator više desetina domaćih i stranih naučnih skupova, simpozija i kongresa sa prepoznatljivim osvrtom na očuvanje vrijednosti kolegijalnih odnosa i unapredenja radne sredine.

Dr. Selimoviću čestitamo na još jednom uspjehu i želimo mnogo sreće u nastavku rada.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno mokrom kolovozu

  Servisne informacije iz Živinica (24. 4. 2024.)

  Servisne informacije iz Kalesije (24. 4. 2024.)

  Na hadž ove godine iz Kalesije ide 46 osoba

  Druženjem mladih sa kalesijskim književnicima obilježen Svjetski da …

  CLOSE
  CLOSE