Site iconNEON Televizija

Dr. Mirsad Selimović izabran u najviše priznanje Evropskog kardiološkog udruženja

Jedna lijepa vijest stigla je iz oblasti medicine, tačnije moderne kariologije. Još značajnije je kada se radi o našem čovjeku, iz Kalesije.

Ovo je po prvi put u historiji da neko iz Kalesije bude izabran u aktiv zajednice Evropskog kardiološkog udruženja, a riječ je o doktoru Mirsadu Selimoviću.

Kruna profesionalne karijere je biti prepoznat i uvršten u Evropske kardiološke institucije, čime se stiče status eksperta i vrhunskog stručnjaka iz oblasti moderne kardiologije.
Doc.dr.med.sc. Mirsadu Selimoviću je ove godine dodijeljeno najviše priznanje “Fellowship of ESC (FESC) najprestižnije Evropske kardioloske institucije za bolesti srca a dodjela ove titule podliježe veoma strogim naučnim kriterijima i zahtjevnim uslovima.
Doktor Mirsad Selimović je diplomirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli – Bosna i Hercegovina, stekao diplomu doktora medicine, završio specijalizaciju iz Interne medicine i subspecijalizaciju iz Kardiologije, završio magistarski i doktorski studij iz oblasti kardiologije. Izabran je u naučnonastavnom zvanju “docent” te angažovan na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli i Medicinskom fakultetu Evropskog univerziteta u Tuzli. Ima više od 15 godina iskustva u kliničkoj modernoj kardiologiji, sa posebnim zanimanjem za kardiometabolički sindrom, neinvazivnu dijagnostiku, kardiovaskularne imaging tehnike, srčane aritmije, srčanu slabost i šećernu bolest.
Autor je knjige “Kardiovaskularne bolesti i pulmologija”, autor i koautor više naučnih radova te aktivni učesnik i organizator više desetina domaćih i stranih naučnih skupova, simpozija i kongresa sa prepoznatljivim osvrtom na očuvanje vrijednosti kolegijalnih odnosa i unapredenja radne sredine.

Dr. Selimoviću čestitamo na još jednom uspjehu i želimo mnogo sreće u nastavku rada.

Exit mobile version