Kalesija 14°

Brzo i ukusno: Pileći uštipci kakve do sada niste probali

Piletina je jednostavno meso koje se najčešće koristi u pripremi brzog ručka ili večere, posebno tokom radne sedmice kada nemamo toliko vremena za kuhanje.

Isto vrijedi za mljeveno meso koje se koristi za razna jela, od bolonjeza, sarme do ćufti, faširanaca i pljeskavica.Ako ste u potrazi za idejama za brzi ručak, isprobajte recept za uštipke od mljevenog pilećeg mesa i hljeba. Prže se u umaku od vrhnja za kuhanje samo 15 minuta.

Sastojci:

  • 900 g mljevenog pilećeg mesa
  • 1 jaje
  • 1 luk
  • 4 kriške hljeba
  • 3 kašike majoneze ili kiselog vrhnja
  • 200 ml vrhnja za kuhanje

Priprema:

Hljeb narežite i prelijte vodom, pa ga ostavite neko vrijeme potopljenim. Ocijedite i dodajte mljeveno meso pa jaje, so, biber, kiselo vrhnje te sitno nasjeckani bijeli luk. Smjesu kašikom stavljajte na vruće ulje i pržite s obje strane. Stavite ih u drugu tavu i zalijte vrhnjem za kuhanje pa poklopite i pirjajte oko 15 minuta, piše Skuhaj.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

    Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

    Komentari

    Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

    Almasa Hadžić: Bilo je to 6.maja 1995.godine

    Dok je čekao prijatelja očistio izletište Kiseljak: Ni molba “ …

    Osim dobrih rezultata koje postižu nogometaši, u Vukovijama Donjim …

    Običaji za Đurđevdan: “Okupljale se porodice uz igru i zabavu …

    Poziv na obilježavanje 8. maja – Dana otpora i stradanja Bošnj …

    CLOSE
    CLOSE