Site iconNEON Televizija

Brzo i ukusno: Pileći uštipci kakve do sada niste probali

Piletina je jednostavno meso koje se najčešće koristi u pripremi brzog ručka ili večere, posebno tokom radne sedmice kada nemamo toliko vremena za kuhanje.

Isto vrijedi za mljeveno meso koje se koristi za razna jela, od bolonjeza, sarme do ćufti, faširanaca i pljeskavica.Ako ste u potrazi za idejama za brzi ručak, isprobajte recept za uštipke od mljevenog pilećeg mesa i hljeba. Prže se u umaku od vrhnja za kuhanje samo 15 minuta.

Sastojci:

Priprema:

Hljeb narežite i prelijte vodom, pa ga ostavite neko vrijeme potopljenim. Ocijedite i dodajte mljeveno meso pa jaje, so, biber, kiselo vrhnje te sitno nasjeckani bijeli luk. Smjesu kašikom stavljajte na vruće ulje i pržite s obje strane. Stavite ih u drugu tavu i zalijte vrhnjem za kuhanje pa poklopite i pirjajte oko 15 minuta, piše Skuhaj.

Exit mobile version