Kalesija

Recepti: Kinder torta

biskvit

20 dag sjeckanih lješnjaka
10 bjeljanjaka
15 kašika šećera
1 kašika jabučnog octa
10 dag nutelle ili nekog drugog čoko namaza

fil
1,5 l mlijeka
10 kašika brašna
10 žumanjaka
10 kašika šećera
1 vrećica pudinga od vanilije
25 dag margarina
3 vrećice vanilin šećera
10 dag čokolade za kuhanje

još je potrebno
10 dag čokolade za kuhanje
5 dag margarina
5-6  kašika mlijeka
3 vrećice šlag pjene
malo mljevenih lješnjak

Na lim  staviti masni papir, još ga malo premazati margarinom i po papiru ravnomjerno posuti sjeckanje lješnjake. Izraditi bjeljanjke i šećer, dodati kašiku jabučnog octa i smjesu pažljivo istresti na lješnjake. Peći u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva sat vremena. Kada je pečeno izvaditi iz pećnice i staviti na tacnu, okrenuti naopako – tako da lješnjaci budu gore. Odmah, onako vruće, premazati nutelom.

Skuhati fil od mlijeka, šećera, žumanjaka, brašna i pudinga. U hladno dodati izrađeni margarin i vanilin šećer. Podijeliti na dva dijela. Jedan dio ostaje kakav je, a u drugi dodati otopljenu čokoladu.

Žlicom za sladoled vaditi naizmjenično svijetle i tamne kugle i slagati na koru, kao šahovsku ploču.

 

 

Otopiti čokoladu, margarin i mlijeko i time popuniti “rupe” između kugli od fila. Na to sve staviti 3 vrećice šlag pjene ili slatkog vrhnja. Posuti sjeckanim ili mljevenim lješnjacima.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

KK Basket Živinice dočekuju neporaženu ekipu prvenstva, očekuje se …

Rast cijena ulja na svjetskom tržištu, odrazit će se i na BiH

Muškarci izabrali: Najatraktivnijim hobijima smatraju plivanje, fotog …

Hljeb koji se ne mijesi idealan je za sve one koji nisu vješti u prip …

Poziv za prijavu ekipa za Radničke igre u futsalu 2024. godine

CLOSE
CLOSE