05.aug.2023
Punjena paprika pravo je ljetno jelo, moglo bi se reći baš ekvivalent sarmi u zimsko doba.
Princip rada sarme i punjene paprike je također gotovo isti: smjesom od mljevenog mesa i riže se puni povrće (paprika ili kiseli kupus), razlika je jedino u tome što se punjena paprika kuha u više umaka od paradajza i okusom je drugačija.
Posebno je važno paziti na omjer mesa i riže i to je ključna stvar ako želite da vam punjene paprike ispadnu baš kako treba.
Sastojci:
Kuhati na laganoj vatri najmanje 1,5 sat, dok meso ne omekša. Pred kraj kuhanja uliti u lonac brašno razmućeno sa malo vode uz dodatak žličice-dvije crvene mljevene paprike. To je u biti lagana verzija zaprške bez ulja. No, ako ste ljubitelj “jače” zaprške, tada isto to brašno popržite na malo ulja, nasjekanog bijelog luka i crvene paprike, i uz miješanje pjenjačom ulijte vodu dok ne dobijete gustoću umaka. Tada zapršku ulijte u lonac. Još kratko prokuhati i poslužiti uz kuhani pire krompir, piše klix.ba