Kalesija 18°

Kalesijka Ilda Čirak posvetila se isticanju ljepote žena

Ljepota žene ogleda se u njenim očima, jer su oči vrata njenog srca. Ali pored očiju, lijepa i njegovana žena poznaje se po urednim i lijepim noktima.

U sinoćnjem izdanju emisije „ Super žena“ ugostili smo Ildu Čirak iz Dubnice, koja je svoj rad usmjerila na isticanje ženske ljepote. Prije tri godine zakoračila je u njoj malo neobičan svijet. Svijet u kome je ljepota žene na prvom mjestu. S obzirom da je osoba koja vodi računa o njegi kože i noktiju, a nije mogla pronaći provjerenu osobu koja će joj uraditi kvalitetne i lijepe nokte, odlučila je pokrenuti svoj mali biznis. Profesionalno se bavi geliranjem i nadogradnjom noktiju već tri mjeseca. Uživa u svom poslu, posvećena mu je maksimalno, a što je najbitnije ponudila je nešto drugačije i kvalitetnije geliranje i nadgradnju noktiju. Reputacija stečena kod djevojaka i žena iz Kalesije njoj je najbolja reklama.

„Da se odlučim da radim profesionalno ovaj posao, trebalo mi je tri godine. Na nagovor mog muža prije tri mjeseca, odlučila sam da pokušam. Za ova tri mjeseca mogu reći da sam sa svojim mušterijama i radom prezadovoljna.“-istakla je za NEON Televiziju Ilda koja je u planu da posao i proširi, da djevojkama i ženama ponudi i make up usluge.

Geliranje noktiju može trajati od 3 do 4 sedmice. S tim da je nakon tog perioda obavezno posjetiti kozmetičara, jer ukoliko se gel ne skine posljedice mogu biti fatalne.

„Prilikom kvašenja ruku, podvlači se voda pod gel i stvaraju se gljivice. Ako se na vrijeme ne uradi korekcija noktiju, posljedice mogu biti ružne“ -kaže Ilda.

Kako je i sama bila u prilici da vidi na koji način se rade nokti i od kakvih materijala, pažljivo je istraživala i pratila šta se na tržištu nudi. Njen rad izdvaja se od ostalih po tome što ne lijepi tipse, nego nokte izlijeva. Što takvi rađeni nokti nude pregršt prednosti u odnosu na tipse.

„Ja nokte izlivam, s obzirom da dosta žena radi sa tipsama, smatraju da je to bolje i čvršče. Međutim nije, izlivanjem noktiju dobijete površinu koja se stopi sa vašim noktom. Kozmetičarke većinom izbjegavaju taj tretman jer oduzima dosta vremena. Kada izlijete nokat imate prirodan osjećaj”- navodi sagovornica.

Ilda ističe da joj je najbitnije kada mušterija bude zadovoljna, za sada nije imala nikakvih primjedbi na račun njenog rada. Prilikom snimanja emisije, zatekli smo i jednu djevojku koja je radila nadogradnju noktiju. Selma od samog početka dolazi kod Ilde na nadogradnju. Zadovoljna je njenim radom, sluša njene preporuke i voli da eksperimentiše sa bojama.

Najbolja reklama svakom poslovnom čovjeku, jesu njegove mušterije. Žene i djevojke koje su imale priliku posjetiti Ildu znaju o kakvom kvalitetu se radi. Radi sa provjerenim licenciranim meterijalima, oblik i boje noktiju dovodi do savršenstva uz pomoć kalupa za izlivanje. Ilda je jako pedantna osoba gdje svaki nanijeti kist gela, svaka linija ili cirkon mora biti na svom mjestu. Kada je ona zadovoljna zna da će sigurno biti i mušterija. Ilda i navodi da nema aktuelnog oblika ili boje koji se rade, već po želji djevojaka. Geliranje posebno preporučuje onim ženama koje imaju slabe, lomljive nokte.

Koji su to još savjeti vezani za nadogradnju i geliranje možete pronaći na linku ispod:

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

    Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

    Komentari

    Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

    Promocija knjige “Inoča” Emine Hodžić-Patković 8.maja …

    Admir Delić najavio izložbu ilustracija “TJŠĆ”

    Putevi u BiH: Saobraća se po suhom kolovozu

    Servisne informacije iz Živinica (30. 4. 2024.)

    Servisne informacije iz Kalesije (30. 4. 2024.)

    CLOSE
    CLOSE