Kalesija 18°

Admir Delić najavio izložbu ilustracija “TJŠĆ”

Ilustrator Admir Delić na ideju svojih prijatelja, ali i veliko oduševljenje onih koji prate njegov rad, najavio je izložbu ilustracija o Tojšićima.

Izložba ilustracija nosi naziv “TJŠĆ”.

Riječ je o slikama koje sam crtao otkako sam došao u Sarajevo, a koje su bile posvećene značajnim kulturnim spomenicima u Tojšićima, fudbalskom klubu Sloga, narodnim običajima s našeg kraja i značajnim ličnostima, partizanima, sportistima, političarima uz Tojšićki bataljon. Neke od njih se mogu pogledati u mom albumu na ovom profilu, neke su u izradi, a neke nisam nikad ni objavio.”, napisao je Delić na svom facebook profilu.

Admir Delić kao lokal patriota svoju ljubav prema rodnom kraju izražava upravo kroz ilustracije. On je čovjek koji voli svoj rodni kraj, želi sačuvati uspomene na drage ljude i značajne ličnosti, običaje, adete ovog kalesijskog kraja. Zato i jeste cilj da glavni lik ove izložbe budu sami Tojšići i njihova bogata historija.

“Pa iskreno, da malo živnemo, prisjetimo se šta sve imamo, šta smo imali i naravno šta bismo mogli imati u budućnosti. Uskoro ćemo sve detaljnije objaviti, od mjesta izložbe, datuma i naravno organizatora i sponzora. Naravno, riječ je o početku jedne akcije, a moj skromni cilj je da nekad u budućnosti, uz saradnju profesora s našeg kraja objedinimo sve to u jednu ilustrovanu historiju Tojšića, kako je to predložio naš Fahro Sinanović. Ali to je već priča za sebe. Pa kad dođe na red.

Izložba “TJŠĆ” biće održana upravo u Tojšićima. Autor izložbe Admir Delić se uveliko priprema za ovaj poseban događaj, koji će unijeti radost i kroz ilustracije dati posebnu notu njegovom rodnom kraju.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Šta podrazumijeva putničko zdravstveno osiguranje i kada trebate pod …

Bajramska čestitka: JU Centar za socijalni rad Kalesija

Bajramska čestitka: BKC “Alija Izetbegović” Kalesija

Bajramska čestitka: MM Metal Kalesija

Bajramska čestitka: „UNIS-TOK“ d.o.o. Kalesija

CLOSE
CLOSE