Kalesija

Živiničanka Alma Jahić posvetila se izradi buketa od mirisnih sapuna

Biti majka i supruga te brinuti se o svojoj porodici svakoj ženi predstavlja zadovoljstvo. Međutim pored toga ostvarivati svoje želje i posvetiti se svojim hobijima je nešto što ženu dodatano ispunjava. Posvetiti vrijeme onome što je čini dodatno sretnom odlučila se mlada mama iz Živinica.

U svojoj glavi uvijek sam bila kreativna i znala sam da je to moj posao. Prije tri godine odlučila sam da to isprobam i podijelim sa svima, počela sam sa ružama od krep papira, eva pjene. Dugo sam se time bavila, bilo je kupaca i podrške, naravno najviše od moje porodice. Kako to uvijek biva i kod mene je bilo loših komentara na koje ja nisam obraćala pažnju, naprotiv takvi komentari su mi samo davali još jači vjetar u leđa” počinje Alma svoju priču za portal NEON Televizije.

Ono u čemu se željela okušati jesu buketi od mirisnih sapuna. Mislila je da joj to neće ići od ruke. Na svu sreću uspjela je samu sebe ubijediti da pokuša. I bilo je mnogo bolje nego što je mislila. Narudžbe i za mirisne sapune počele su pristizati. Buketići od istih idealni su i kao poklon dragim osobama.

Presretna sam u ovom poslu i planiram samo još naprijed ako Bog da. Odustajanje nije opcija i drago mi je da sam prije svega sebi dokazala šta ja mogu, i važno mi je da vjerujem sebi a kada je tako onda mi i drugi vjeruju. Poručila bih svim ženama, mladim majkama, koje žele raditi nešto da nikad ne posustaju, da ih nikad ne dotiču loši komentari. Ja sam se zaista u ovome pronašla, ovo radim iz ljubavi i sa punim srcem. Kada pravim buketiće tada sam najsretnija a zaradi se i po koja marka, što bi naš narod rekao. Posvetiti se nekom hobiju je odmor za dušu “ dodaje Jahić.

Alma svoje radove objavljue na svom Facebook profilu i stranici Čarolije mirisnih buketa . Boju, miris, izgled možete birati po svojoj želji.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Putevi u BiH: Saobraća se po pretežno mokrom kolovozu

  Servisne informacije iz Živinica (24. 4. 2024.)

  Servisne informacije iz Kalesije (24. 4. 2024.)

  Na hadž ove godine iz Kalesije ide 46 osoba

  Druženjem mladih sa kalesijskim književnicima obilježen Svjetski da …

  CLOSE
  CLOSE