Site iconNEON Televizija

Živiničanka Alma Jahić posvetila se izradi buketa od mirisnih sapuna

Biti majka i supruga te brinuti se o svojoj porodici svakoj ženi predstavlja zadovoljstvo. Međutim pored toga ostvarivati svoje želje i posvetiti se svojim hobijima je nešto što ženu dodatano ispunjava. Posvetiti vrijeme onome što je čini dodatno sretnom odlučila se mlada mama iz Živinica.

U svojoj glavi uvijek sam bila kreativna i znala sam da je to moj posao. Prije tri godine odlučila sam da to isprobam i podijelim sa svima, počela sam sa ružama od krep papira, eva pjene. Dugo sam se time bavila, bilo je kupaca i podrške, naravno najviše od moje porodice. Kako to uvijek biva i kod mene je bilo loših komentara na koje ja nisam obraćala pažnju, naprotiv takvi komentari su mi samo davali još jači vjetar u leđa” počinje Alma svoju priču za portal NEON Televizije.

Ono u čemu se željela okušati jesu buketi od mirisnih sapuna. Mislila je da joj to neće ići od ruke. Na svu sreću uspjela je samu sebe ubijediti da pokuša. I bilo je mnogo bolje nego što je mislila. Narudžbe i za mirisne sapune počele su pristizati. Buketići od istih idealni su i kao poklon dragim osobama.

Presretna sam u ovom poslu i planiram samo još naprijed ako Bog da. Odustajanje nije opcija i drago mi je da sam prije svega sebi dokazala šta ja mogu, i važno mi je da vjerujem sebi a kada je tako onda mi i drugi vjeruju. Poručila bih svim ženama, mladim majkama, koje žele raditi nešto da nikad ne posustaju, da ih nikad ne dotiču loši komentari. Ja sam se zaista u ovome pronašla, ovo radim iz ljubavi i sa punim srcem. Kada pravim buketiće tada sam najsretnija a zaradi se i po koja marka, što bi naš narod rekao. Posvetiti se nekom hobiju je odmor za dušu “ dodaje Jahić.

Alma svoje radove objavljue na svom Facebook profilu i stranici Čarolije mirisnih buketa . Boju, miris, izgled možete birati po svojoj želji.

Exit mobile version