Kalesija 12°

Živinice: U pretresu ponađeno oružje, 57-godišnji muškarac uhapšen

Policijski službenici Uprave policije MUP TK (PU Živinice) su postupajući po operativnim saznanjima i prijavama građana da se lice S.S., rođen  1967.godine nastanjen na području grada Živinice, može dovesti u vezu s ugrožavanjem sigurnosti i nelegalnim posjedovanjem oružja, poduzeli niz operativno-taktičkih mjera i radnji na utvrđivanju svih relevantnih činjenica i prikupljanju dokaza, a u saradnji i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

S tim u vezi, dana 14.2.2024.godine na osnovu Naredbe Općinskog suda u Živinicama, izvršen je pretres porodične kuće, dvorišta i pomoćnih objekata koje koristi S.S., kojom prilikom su pronađeni i izuzeti sljedeći predmeti: automatska puška sa pripadajućim okvirom i 30 komada municije kalibra 7,62 mm, 90 komada puščane municije 7,62 mm, 2 noža i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Licu S.S. je, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. Krivičnog zakona Federacije BiH i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. istog  Zakona, oduzeta sloboda i isti je nakon kriminalističke obrade dana 15.2.2024.godine uz Izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

“Mladost” slavila pobjedu,”Sloga” i “Bos …

Juniori “Bosne” osvojili drugo mjesto na državnom prvenst …

Završen memorijalni turnir „Ibrahim Huremović i Dževad Ikanović …

Zekerija Jahja Salihović drugi na državnom takmičenju iz islamske v …

VIDEO/ Bez obzira na kišno vrijeme 65 mališana uzelo učešće na &# …

CLOSE
CLOSE