Kalesija 23°

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, traže isplatu 2.520 KM

Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo (KS) sutra, 20. juna, izlaze na protestnu šetnju. Oni traže od Vlade KS da svim radnicima bude isplaćena jednokratna pomoć u iznosu od 2.520 KM.

Planirano je da se učesnici protestne šetnje okupe u 11:00 sati ispred zgrade Zavoda zdravstvenog osiguranja KS te kroz glavnu ulicu krenu prema zgradi Vlade KS.

Foto: klix.ba

U razgovoru za Klix.ba predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu KS Senad Sadiković kaže da će protestna šetnja trajati do 13:00 sati te da su dobili odobrenje Ministarstva saobraćaja KS i MUP-a KS.

“Naš zahtjev su isplate jednokratne novčane pomoći u iznosu od 2.520 KM. Također želimo da skrenemo pažnju Vladi FBiH da uradi nešto po pitanju odlaska kadra iz javnih zdravstvenih ustanova”, kaže Sadiković.

Dodaje da traže da ZZO prebaci potrebna sredstva za sve radnike u zdravstvu i da im se isplati navedena pomoć, a po uredbi koju je donijela Vlada FBiH.

“Tražimo da se poništi Odluka Vlade KS, koju su donijeli mimo odluke Vlade FBiH , prema kojoj ustanove koje imaju akumulirana sredstva pomoć ne mogu isplatiti bez saglasnosti Vlade KS”, naglašava Sadiković.

Kaže nam da će protestnoj šetnji prisustvovati 100 učesnika, odnosno članovi Glavnog odbora Sindikata radnika u zdravstvu i oko pet članova ostalih sindikata koji predstavljaju zdravstvene radnike u Kantonu Sarajevo.

klix.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Treće druženje dijaspore i mještana u kalesijskom naselju Brda

U Srebrenici će se održati prvi festival svjetskog filma Silver Fram …

UM “Trik”: U četvrtak kviz o rodnoj ravnopravnosti

Malonogometni turnir Karovine 2024

Rezultati akcije „Lijevak“: Vozači pijani, bez pojasa, koriste mo …

CLOSE
CLOSE