Kalesija 15°

Vlada TK utvrdila prijedlog izmjena zakona o srednjem obrazovanju

vlada_novaVlada Tuzlanskog kantona na vanrednoj sjednici je utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i odgoju.

Razlog za donošenje zakona je namjera da se otklone nedostaci i nejasnoće u primjeni te popunjavanje pravnih praznina i jasno definisanje pojedinih članova, saopćeno je nakon sjednice Vlade.

Izmjene se, između ostalog, odnose na načine zapošljavanja u školama, imenovanje školskih odbora kao i direktora škola. Također je precizirano definisanje školskih sportskih društava i organizacije nastave.

Navedene su i nadležnosti Pedagoškog zavoda poput predlaganja pedagoških standarda i normativa, provođenja školskih takmičenja, realizacije stručnog usavršavanja uposlenika, provođenja eksterne mature, edukacije menadžmenta škola, predlaganja Etičkog kodeksa i davanja mišljenja za upotrebu udžbenika.

Vlada TK utvrdila je prijedlog odluke o davanju saglasnosti za zaključivanje Ugovora o reprogramu obaveza po osnovu III stand by aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Prijedlog odluke upućen je u redovnu skupštinsku proceduru.

Vlada je također utvrdila prijedlog odluke o davanju saglasnosti za zaključivanje Ugovora o reprogramu obaveza po osnovu Podugovora o kreditu za projekt rekonstrukcije Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i uputila dokument na razmatranje Skupštini Tuzlanskog kantona.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Vlada prihvatila tekst Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslo …

Rezultati prvog upisnog roka u školsku 2024/2025. godinu u MSŠ Kales …

Senad Mujkanović: “Zadovoljni smo postignutim rezultatima, resp …

Invaliditet kao motiv za uspjeh: Živiničanin Nijaz Noćajević preds …

Umjesto haljinica i košuljica obukli trenerke: Učenici petih razreda …

CLOSE
CLOSE